Un bărbat de 79 de ani din Galaţi a murit din cauza virusului West Nile. Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, în sezonul 2018, în perioada 2 mai -8 august s-au înregistrat 23 cazuri de infecţie cu virusul West Nile, dintre care 11 cazuri în săptămâna 1-8 august.

Cinci cazuri au fost înregistrate în judeţul Dolj, câte 4 în Olt şi Iaşi, câte 2 în Brăila şi Ilfov şi câte un caz în Bihor, Bacău, Galaţi, Vrancea, Teleorman şi Bucureşti. Surse din cadrul Ministerului Sănătăţii au declarat pentru Mediafax că decesul s-a înregistrat la un bărbat de 79 de ani din Galaţi, care avea şi alte afecţiuni.

Ministerul Sănătăţii recomandă autorităţilor locale să intensifice măsurile de dezinsecţie pentru a preveni răspândirea infecţiei cu virus West Nile. Recomandarea vine după decesul bărbatului de 79 de ani.

Cazurile de meningite / meningo-encefalite cu virus West Nile depistate şi înregistrate în România sunt sporadice şi în momentul de faţă nu există riscul unei epidemii, arată Ministerul Sănătăţii. „Conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, de la începutul supravegherii, în data de 2 mai 2018 şi până în prezent au fost înregistrate 23 cazuri de meningite/meningo-encefalite datorate infecţiei cu virus West Nile şi un deces, în cazul unui pacient în vârstă de 79 de ani care avea comorbidităţi”, se arată într-o informarea transmisă de MS.

Recomandările redacției