Primul derby arădean ce a surâs oaspeților! Șomcherechi: „Păcătuim la finalizare” v.s. Stupar: „Victoria grupului format la Pecica!

0
334

Apele încep să se împartă în seria a IV-a a Ligii a III-a, iar Progresul Pecica, cu un lot superior celor de la Național Sebiș, întoarce derby-ul arădean de pe arena „Crișana”. Gazdele au meritul de a fi făcut o primă repriză bună, cu destule ocazii la poarta apărată de Creța și apoi Gârglea, însă au plătit tribut lipsei experiență în cele din urmă.
La final, antrenorul „alb-albaștrilor” a subliniat o parte dintre problemele pe care le-a avut în special cu oamenii săi din față. Nici în apărare lucrurile nu au stat foarte bine și asta pentru că fundașul central Forisz și-a ispășit etapa de suspendare. „Am făcut o primă repriză foarte bună, dar am revenit extrem de relaxați de la cabine în repriza a doua. Pecica și-a dorit mai mult, iar noi păcătuim la finalizare. Vereș nu m-a ascultat, i-am spus la pauză cum să jaoce, dar în loc să facem 2-0, a ieșit 1-1. Din păcate, Balha nu s-a simțit bine înainte de meci, nu ne-a putut ajuta cu nimic. Cu toate astea, am avut multe ocazii în prima repriză, dar dacă nu dai gol… După cinci partide în care am fost conduși și am revenit, când a fost să conducem noi, nu am știut să gestionăm situația și am pierdut al doilea meci pe teren propriu”, a spus Dănuț Șomcherechi.
Progresul Pecica este prima echipă arădeană ce câștigă un derby județean pe teren străin. Mai mult, „galben-albaștrii” strâng 14 puncte din 21 posibile și rămân a doua forță a campionatului și după acest weekend. Iar distanța față de Craiova s-a mai redus de la -7 la -5. „Mă bucur nespus pentru victoria grupului pe care l-am format la Pecica. Suntem o echipă mică și modestă, îmi place să cred că și muncitoare. Am întâlnit astăzi o formație tânără, harnică, o echipă ce a reușit în destule momente să ne pună probleme. Până la urmă, a rezultat un meci frumos, des­chis, din care a avut de câștigat fotbalul. Am făcut un joc bun tactic și fizic, am avut un plus în a doua repriză față de adversar, care ne-a surprins plăcut. Au rezultate bune, în ciuda aparențelor de la începutul campionatului”, a punctat Dan Stupar.
Și echipa fostului fundaș utist a avut ceva probleme în defensivă ca urmare a absenței lui Gabor, dar și a problemelor medicale ale lui Creța. „L-am pierdut pe Blănaru pe ultima sută de metri, nu suntem un lot numeros și am avut mici probleme în apărare și astăzi. Nu știu ce s-a întâmplat cu Creța la gol, se pare că a călcat greșit. Sper să-și revină, a avut intervenții bune în alte meciuri și ne ajută mult, fiind și junior. Dar, azi și rezervele au intrat bine în joc, toată echipa a avut dorință de victorie. Au luptat cu toții până la ultimul fluier al arbitrului, încet-încet suntem o familie tot mai unită și apar și rezultatele”, a adăugat „principalul” Progresului.
Naționalul alunecă în partea a doua a clasamentului și etapa viitoare joacă la Dumbrăvița, pe terenul unei echipe ce are de recuperat, la rându-i, multe puncte. Pecica e tot vicelider și așteaptă vizita Lipovei într-un nou derby arădean cu cuțitele pe masă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.