domidegiomarabilaDe cinci luni de zile în peisajul fotbalului arădean a apărut un nou club de fotbal specializat pe creșterea copiilor și juniorilor. Viitorul a fost înființat de fostul președinte al UTA-ei, Giovanni Catanzariti, care nu ascunde faptul că imboldul i l-au dat cei trei băieți ai săi, între care Alessandro e deja membru de bază la grupa de vârstă 2004.
Noua grupare numără deja apro­ximativ 130 de copii legitimați, nouă antrenori și un președinte de onoare de prim rang. Flavius Domide este practic cel mai faimos utist în viață, component al generației de aur care elimina Feyenoordul din Liga Campionilor și aducea „alb-roșiilor” ultimele titluri naționale ale României pentru „Bătrâna Doamnă”, dar făcea istorie și în tricoul echipei naționale. „Roșco­vanul” a ales acest drum și pentru nepotul său, Flavius Daniel fiind component al grupei 2003 de la Viitorul.
De fapt, Gala Viitorului a debutat cu urcarea pe scenă lângâ Catanzariti a fostului mare atacant „textilist”, care i-a îndemnat pe copiii din sală să muncească cât mai mult în încercarea de a-I călca pe urme. Au urcat rând pe rând pe scenă antrenorii Viitorului, cu noutăți de ultim moment. Dorin Peii se va ocupa de selecție în zona Semlacului, în timp ce Flavius Moisa va trece la noul club împreună cu elevii săi de la Gloria. Totodată, Cristian Țigan l-a înlocuit pe Raul Dehelean la 2007. Pe scenă au urcat rând pe rând: Mircea Aslău (2002-2003), Dinu Ma­ghici (2004-2005), Romeo Vurdea (2004-2005), Norbert Jozsa (2006), Flavius Pavel (2006). În scurtele lor discursuri toți au insistat pe formarea caracterelor înainte de toate și pe importanța părinților, cărora le-au mul­țumit cu toții că și-au pus încrederea în clubul Viitorul.
Jongleriile cu mingea ale lui Ale­xandru Stan i-a lăsat pe invitați cu gura căscată, micii fotbaliști fiind pur și simplu vrăjiți  de aptitudinile bucu­reș­teanului. O iscusită echipă de Teambuilding, cu sprijin de la mascota Tori, i-a antrenat pe fragezii fotbaliști dar și pe părinții lor în câteva jocuri distractive, pe echipe și premiate de organizatori. Dincolo de probele năstruș­- nice rezervate copiilor, a fost de-a dreptul savuros să vezi tătici și mai ales mămici întrecându-se într-un con­curs de duble, același lucru făcându-l și Domide pentru echipa nepotului său.
A urmat prezentarea invitațiilor speciali, cap de listă fiind Bogdan Mara, fost component al echipei naționale, care jucat și în campionatul Spaniei, la Deportivo Alaves, iar spre finalul carierei sale a evoluat în două rânduri și la UTA. Lângă el au venit apoi, Marius Bilașco (ex. Steaua), Cristian Panin, Adrian Rusu și Casian Maghici. „Îl felicit pe Giovanni pentru acest proiect, pentru faptul că a înțeles că astfel de investiții sunt necesare pentru fotbalul arădean și, implicit, cel românesc. Eu am jucat la UTA și am fost mândru să port acel tricou, dar și banderola de căpitan, le doresc și copiilor de la Viitorul să joace într-o zi la cel mai titrat club din afara Capitalei. Sunt convins că aceasta e prima dorin­ță a oricărui tânăr fotbalist ară­dean, o dorință ce poate deveni realitate cu condiția să fie serioși, să muncească mult și să-și asculte părinții și antrenorii. Iar clubului Viitorul îi doresc cât mai mulți ani cu rezultate dintre cele mai bune”, a punctat Mara.
Fiecare grupă de vârstă a urcat pe scenă lângă aceste exemple în spor­tul rege pentru o poza de grup, iar apoi și pentru autografe și poze indivi­duale. Tot din mâna acestor campioni, componenții Viitorului și antre­norii lor și-au luat pachetele de final de an și câte o diplomă. Sala s-a umplut de aplauze la prestația trupei de dance, New Generation Crew, participantă la emisiuniea – concurs, „Românii au ta­lent” și mai nou și la varianta britanică a showului. „Aceste aprecieri ne vor da putere în faza a doua a competiției din Anglia. La fel ca și noi, îi sfătuiesc pe copiii acestui club să creadă și să-și urmeze visul”, le-a transmis Mike David, managerul formației arădene, micilor fotbaliști.
Ziua s-a încheiat pentru cei aproxi­mativ 200 de invitați gustând din tortul în formă de teren de fotbal, dar și asis­tând la un spectaculos joc de artificii.

Recomandările redacției