Până la deplasarea de la Sântana, VI-FE avea doar victorii în 2018. E adevărat, a și stat în „intermediara” de săptămâna trecută, iar sâmbătă a dat peste o formație de cu totul alt calibru, care e antrenată din această iarnă chiar de ex.-ul Dan Cuedan. Fără a avea ambiții suplimentare, tehnicianul „unirist” și-a dus actuala echipă nivelul la care felnăcanii nu puteau pune probleme.
Fără căpitanul Maxim și masivul Rotar, „alb-roșii” au fost ținte sigure, cu toate că primul gol a căzut după mai bine de o jumătate de oră de joc. Atunci, Capătă și-a pus în valoare fuleul, a ajuns unu la unu cu Dolga și a trimis printre picioarele acestuia. Gazdele au majorat diferența pe tabelă de abia la 11 minute de la reluarea reprizei secunde, atunci când Istin a valorificat cu capul cornerul lui Martin. De aici încolo, scorul a galopat spre un elocvent 6-0, restul marcatorilor fiind Prică (min. 59), Martin (min. 70) și Pasăre (min. 72 și 83). Pe final, un alt ex., Claudiu „Soabi” Ghiță a ratat un penalty obținut de Ginghină, trecând pe lângă șansa de a sparge gheața în tricoul Unirii.
Învingând chiar Felnacul, Sântana rămâne singura echipă ce-i ține companie Crișului când vine vorba despre victorii pe linie în 2018. „Deși oaspeții nu au avut ocazii importante, meciul a fost destul de echilibrat în prima repriză. Apoi, grație unei pregătiri fizice superioare, echipa noastră a impus un alt tempo, la care echipa din Felnac nu a mai făcut față. Echipa este pe drumul cel bun, arată bine înainte de seria de meciuri grele, aici incluzând și sferturile Cupei României. Altfel, ne bucurăm că și jucătorii care au stat mai mult pe bancă din diverse motive, ca Avrămuțiu, Parlapan sau Pasăre revin cu realizări pe teren. Suporterii sunt și ei alături de echipă, iar azi, spre exemplu, au pus mână de la mână, pentru a le oferi băieților o masă după meci. Le mulțumim și le urăm atât lor, cât și toți celorlalți susținători ai echipei noastre și familiilor lor Sărbători fericite”, a precizat Cătălin Puia, managerul Unirii.
VI-FE se trezește brusc la realitate după seria câștigătoare din luna martie. „Speram într-un rezultat pozitiv la Sântana, dar pur și simplu diferența a fost prea mare între echipe astăzi. Adversarul e la un alt nivel, noi trebuie să ne vedem drumul nostru și de războaiele noastre din campionat. Am resimțit din plin și absențele lui Maxim și Rotar, rămânem uniți și încrezători în posibilitățile noastre chiar și după acest duș rece. Aș mai vrea să-i mulțumim și fostului nostru coleg, Claudiu Ghiță, pentru că a ratat acel penalty și nu a făcut înfrângerea și mai greu de digerat”, a punctat Oliver Felnacichi, preșe­dinte și jucător la Felnac.
Formații: Sântana: Csurka – Stanciu (67 Parlapan), Paven, Peia, Istin – Mateiu (70 Pasăre), Olteanu (55 Avrămuțiu) – Ginghină, Martin, Prică (74 Ghiță) – Capătă.
Felnac: Dolga – Iercan, C. Vidican, Baroti (46 Trifan), Al. Sabău – Onețiu, Adam – P. Bogdan (80 Felnacichi), Gyebnar, Geanîm – G. Petcuț
Arbitri: Cristian Coroban – Andrei Pantea, Emil Arsa.
Observatori AJF: Corneliu Tiulea, Ovidiu Coman

Recomandările redacției