Primul meu Crăciun în pandemie

0
2649

Crăciunul a însemnat pentru mine, dintotdeauna, ceva special și divin. De asemenea, Crăciunul se asociază cu famila, oamenii dragi, bucurie, liniște sufletească și acel miros special și specific sărbătorilor de iarnă. Este perioada în care lumea e cuprinsă de magia sărbătorilor, când cu toții pregătesc mâncarea tradițională după care îți lasă gura apă, curățenia înainte de sărbători şi bradul împodobit.

Din păcate, anul acesta a venit un inamic care a cuprins lumea întreagă şi acela este noul tip de virus SARS-Cov-2. Acesta nu a ţinut cont de calendar. Furând o parte din bucuria sărbătorilor, mesele au fost mai restrânse, colindele s-au transformat în întâlniri doar prin intermediul unei camere video. Însă bucuria desăvârșită, adusă de Pruncul Sfânt, a completat toate aceste goluri. Acest lucru, pot spune că a fost diferit faţă de anii trecuţi. Pe lângă problema pandemiei, zăpada nu și-a făcut prezenţa nici anul acesta, chiar dacă pe vremea părinţilor, de Crăciun era totul alb, ca o imagine desprinsă dintr-o poveste. 

În ciuda restricțiilor, luminițele din oraș, aglomerația infernală, promoțiile din supermarketuri şi goana după cadouri, nu au lipsit nici în acest an. Spiritul Crăciunului a îmbrăcat și orașul, chiar dacă târgurile au fost interzise și restaurantele închise, luminițele au adus un zâmbet pe fața tuturor. Păstrând distanţa socială și zâmbetul din spatele măștilor, oamenii au ieșit pe străzile orașului pentru a se bucura de jocul de culori.

Anul acesta, ca şi anul trecut, Crăciunul l-am petrecut cu familia, la ţară, unde am văzut fericirea din ochii familiei. De asemenea, pe faţa nepoţelului meu am văzut cea mai mare bucurie, deoarece copiii sunt explozivi, mai liberi în a-şi arăta bucuria. Chiar dacă noi, cei mari, suntem mai reţinuţi şi ne controlăm manifestările. Însă trebuie să mărturisim deschis, că şi în adâncurile noastre ne îmbrânceşte dorinţa de a lăsa liber copilul din noi, de a fi mai veseli.

Spiritul acestei sărbători divine şi-a făcut simțită prezența în casa noastră, prin mirosul îmbietor de cozonac, tradiționalele sarmale și vinul fiert. Colindele au răsunat în sufletul fiecăruia, chiar dacă totul a fost raportat la tehnologie și alături de noi am putut avea doar familia. Astfel, darurile înseamnă oricând bucurie, râsete și împlinire. Un Moș darnic lasă sub brad cele mai frumose cadouri și împlinește dorințele fiecăruia.

Crăciunul acesta a fost unul superb. În ciuda pandemiei şi a restricţiilor, m-am simţit minunat alături de cei dragi mie, unde a fost zarvă şi râsete la masa de Crăciun. Pot spune că, mai mult poate ca niciodată, am avut timp să reflectez asupra mea și să mă descopăr mai mult.

Aşadar, chiar dacă anul acesta a fost unul mai puţin bun pentru noi toţi, trebuie să zâmbim, să ne bucurăm de toate sărbătorile şi de toţi oamenii ce ne înconjoară. Ar trebui să fim mai buni ca niciodată și să rămânem așa, pentru că, alături de oamenii care contează, până la urmă e sărbătoare în fiecare zi.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.