Primul parc tematic de inteligență artificială din China, deschis în Beijing

0
463

Autobuze fără şoferi, stâlpi de iluminat inteligenţi capabili să înregistreze date privind activitatea fizică şi difuzoare care răspund instrucţiunilor primite de la oameni se numără printre facilităţile din Parcul Haidian, cu o suprafaţă de circa 34 de hectare, relatează Agerpres.
Conducerea districtului Haidian şi o companie furnizoare de Internet au semnat un acord în ianuarie pentru realizarea proiectului „oraşului inteligent”. Parcul Haidian, vizitat anual de aproximativ 1,2 milioane de turişti, a fost ales pentru acest program pilot. În total, zece departamente guvernamentale şi companii au participat la renovarea parcului în ultimele zece luni, după cum a precizat Che Jianguo din cadrul administraţiei parcului.
În ultimii ani, companiile din China specializate în înalta tehnologie şi-au îndreptat atenţia către industria inteligenţei artificiale, administraţia centrală subliniind în octombrie că aceasta va contribui la dezvoltarea noii generaţii de inteligenţă artificială din această ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.