Primul pas spre transformarea zonei Strada Mărului : s-a semnat finanţarea!

1
1359

Marţi, în Sala Ferdinad a Palatului Administrativ, Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest şi Primăria Municipiului Arad au semnat contractul de finanţare pentru revitalizarea zonei Strada Mărului şi amenajarea ca zonă de agrement. Valoarea totală a proiectului este de 4,8 milioane de euro. În lei, valoarea totală este de 22.826.565,62 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile este 17.581.535,77 lei. Suprafaţa totală a spaţiilor care vor fi reabilitate este de 281.727 mp, din care: spaţii verzi amenajate: 184.773,94 mp; drum de acces nou: 6.973,10 mp; suprafeţe betonate/platforme /pietri: 18.379,96 mp; luciu de apă: 71.600 mp.

Dincolo de cifre, ce se doreşte să se realizeze? Pe scurt: transformarea unei zone degradate a oraşului într-un punct de atracţie pentru petrecerea timpului liber, fie prin activităţi sportive, fie prin tradiţionalele agape la un grătar. Vor fi amenajate două terenuri de fotbal cu gazon natural, trei terenuri multifuncţionale- un teren de handbal-două de tenis de câmp, un teren de handbal-două de baschet şi unul de handbal-două de volei. Toate acestea vor fi cu gazon natural. Se mai prevede amenajarea unui teren de baschet cu suprafaţă sintetică şi unul de tenis pe tartan. Nu sunt uitaţi nici copiii, care vor avea două terenuri de joacă, în vecinătatea zonei împădurite- camping- în care părinţii lor vor pregăti grătarele.

Ce facem cu oamenii ?

Sigur, până când se va realiza practic acest proiect va mai curge multă apă pe Mureş, pentru că implementarea sa va nu va fi deloc simplă. Iar primul obstacol serios a fost pomenit doar în treacăt de către primarul Călin Bibarţ, care a precizat că o parte a banilor va fi folosită pentru asanarea zonei, adică, pe româneşte, demolarea unor construcţii. La ora actuală arădenii sunt exasperaţi de situaţia zonei Mărului, cer să se facă ceva, dar în momentul în care televiziunile vor prezenta imagini cu buldozerele dărâmând locuinţele în care îşi duc zilele o droaie de oameni, când vor vedea copiii tăvălindu-se pe jos şi urlând, s-ar putea să nu mai fie atât de vehemenţi ca şi acum. Noi urăm Primăriei succes şi suntem tare curioşi când îşi va lua cineva inima în dinţi şi va demara lucrările!

1 COMENTARIU

  1. Și ce dacă se tăvălesc pe jos ? Asta este manifestarea tipic țigănească pentru intimidare. În dubă cu ei și duși și basculați la 10 km pe câmp să aibă timp de mers pe jos. De ce nu s-au tăvălit pe jos când și-au ridicat coșmeliile acolo fără nici un document legal. Cât despre primărie – foarte rău că li s-a permis ca an de an să-și ridice noi cocioabe în zonă, să dezvolte focarul de infecție de acolo. S-au înmulțit ca șoarecii acolo. Primăria, dacă se dorea, putea institui un control de 20 de ani încoace și tot ce se ridica nou, fără documente trebuia demolat imediat, nu lăsat să fie terminată cocioaba să aibă unde se reproduce ca iepurii. Eu dacă îmi ridicam un gard fără autorizații erau imediat șacalii primăriei și ai ISC călare pe mine cu amenzi și cu demolarea. Când e vorba de țigani, inclusiv cei care-și ridică palate fără nici un document legal, situația se schimbă – toleranță mare și după 20 de ani totul rămâne așa cum a fost făcut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.