Primul român mort din cauza coronavirusului în Italia

0
361

UPDATE: Cetățeanul român este o femeie de 79 de ani, din Borșa, județul Maramureș, care avea mai multe afecțiuni medicale. Ea se afla la un spital din regiunea Lombardia. 

 

 

Cazul primului român mort în Italia din cauza coronavirusului a fost confirmat de autoritățile italiene, a precizat Ministerul de Externe.

Informația a fost transmisă de autoritățile italiene Ambasadei României la Roma și Consulatului General al României la Milano.

Românul avea afecțiuni medicale pre-existente, au mai spus autoritățile.

„În contextul informațiilor din mass-media care menționează decesul, în Republica Italiană, a două persoane de cetățenie română ca urmare a infecției cu COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor Ambasadei României la Roma și ale Consulatului General al României la Milano, autoritățile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetățean român ca fiind cauzat de infecția cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale pre-existente.

Situația cetățenilor români din Italia rămâne o prioritate permanentă pentru misiunea diplomatică și oficiile consulare ale României din Italia și orice informație cu privire la cetățenii români din Italia va fi comunicată public de către Ministerul Afacerilor Externe imediat ce aceasta va fi confirmată de către autoritățile italiene, care se concentrează, în prezent, în contextul situației extraordinare existente în Republica Italiană, cu toate eforturile și resursele umane, pe activitățile de salvare și tratament ale persoanelor infectate cu COVID-19″, a transmis MAE printr-un comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.