Primul și – probabil – unicul eșec din amicalele verii: UTA – Al Fateh 0-2

0
315

După cinci victorii (11-1 cu Ineu, 3-0 cu Pecica, 2-1 cu Luceafărul Oradea, 2-0 cu Budaorsi și 6-0 cu Rogaska) a venit și un eșec, primul și – probabil – ultimul al UTA-ei în perioada de pregătire estivală. Echipa de primă ligă din Arabia Saudită, Al Fateh, s-a dovedit mai matură și pragmatică decât arădenii, concretizând puținele ocazii de gol, în timp ce „roș-albii” au păcătuit destul de mult pe faza de finalizare. Nici arbitrajul nu a fost unul foarte bun și asta pentru că teamului de pe Mureș i-a fost refuzat un penalty clar la mijlocul primei părți, la scorul de 0-0, dar, una peste alta, se pot trage destul învățăminte după testul cu saudiții. Cu atât mai mult cu cât, la prima vedere, Laszlo Balint a aliniat o posibilă formulă de start pentru disputa cu Dunărea Călărași.
Meciul putea începe de la scorul de 1-0 pentru Al Fateh. Lorenzi a pierdut ușor o minge la 18 metri, portarul Iacob a comis penalty, dar tot el i-a refuzat golul lui Nawap. UTA a avut mai mult mingea, însă atacurile sale au fost destul de sterile, de vină fiind – fără îndoială – și calitatea bună a fotbaliștilor din fața sa. În prima jumătate de oră, doar Miculescu a avut o oportunitate demnă de consemnat, printr-un șut din 16 metri respins de Albri, pentru ca Florin Iacob să mai salveze odată rezultatul din poziție de unu la unu cu atacantul de careu al adversarilor. Jocul arădenilor s-a mai animat puțin după intrarea în luptă al lui Cipri Rus, cel care l-a înlocuit pe Buhăcianu lovit dur în zona coastelor. Mai întâi, căpitanul UTA-ei l-a întins serios pe goal-keeperul advers cu șut de la 20 de metri, iar apoi a pasat ideal pentru Bustea, care – însă – a reluat peste poartă din numai doi metri. Repriza s-a încheiat cu un „cap” peste poartă al lui Miculescu, la centrarea din corner a lui Stancu.
În chiar primul minut al actului secund, Iacob și-a pierdut concentrarea și a scăpat din mâini un șut de la 23 de metri ce a atins și bara din stânga sa înainte de a intra în plasă: 0-1. Dar, în minutul 53, portarul UTA-ei a avut a treia intervenție decisivă, după care Hrezdac a ratat de puțin lovitura de cap după o lovitură de colț. Al Fateh și-a majorat avantajul pe tabelă în minutul 67, pe o contră rapidă, fina­lizată de Alyousef cu un șut la colțul lung, în dreapta portarului. Fiindcă „roș-albii” au și în această seară (ora 18,30) meci cu slovenii de la Dravinja (Liga a III-a), Gyuszi Balint nu a mai operat schimbări și elevii săi nu au mai avut puterea să revină în joc. Până la final am mai consemnat doar șutul sănătos de la 22 metri, în diagonală, trimis de Miculescu puțin peste transversală. În schimb, saudiții au folosit mulți dintre titulari după pauză.
UTA: Iacob – Tomozei, Melinte, Ilie, Stancu – Hrezdac, Lorenzi (76 Pușcaș) – Ursu, Miculescu, Bustea – Buhăcianu (34 Rus)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.