La 5 zile distanță de la meciul cu Crișul Chișineu-Criș, UTA mai bifează un succes cu 3-1. De data aceasta, victoria a venit la 2.000 de kilometri distanță de sinteticul de pe „Motorul”, pe unul dintre terenurile excelente pe care le oferă Antalya pentru formațiile ce-și desfășoară cantonamentele de iarnă aici. Victima „Bătrânei Doamne” a fost Racing, formația de pe locul 9 în prima divizie a Luxemburgului, într-un joc în care stafful tehnic utist i-a „uitat” pe bancă doar pe juniorii Hrezdac și Opric.
După cum anticipam încă de ieri, vremea
s-a stricat și la Belek, iar primul test al „roș-albilor” în Turcia s-a disputat pe ploaie și vânt. Bineînțeles, temperaturile nu se compară cu cele de iarnă de acasă. Moise și Isac au pus imediat în pericol buturile adverse, însă și Iacob a avut o intervenție salvatoare la o contră a celor de la Racing. Scorul s-a modificat în minutul 20, atunci când Tomozei a fost faultat în careu și același Moise nu a greșit de la punctual cu var. Apoi, mijlocașul împrumutat de la Astra a trecut la serviciu, iar Buhăcianu a fost precis la finalizare din interiorul careului.
Era minutul 28, iar scorul se putea rotunji până la pauză dacă Ioniță și Buhăcianu nu ar fi tras pe lângă, iar Oroian în portar. Utiștii se aflau în poziții clare de gol, astfel că scorul reprizei a rămas 2-0.
Cu doi jucători proaspeți pe teren și la lumina reflectoarelor, Campioana Provinciei a continuat să atace. A fost rândul lui Bustea să rateze o situație imensă cu o reluare în transversală la pasa lui Buhăcianu, după care Isac a fost și el imprecis la capătul unei acțiuni personale pornită de la 30 de metri de buturile luxemburgheze. După o oră de joc, Laszlo Balint a operat și alte schimbări, dar golul cu numărul trei a fost opera a doi titulari. Bustea a pasat din stânga și Buhăcianu a apărut la întâlnire pentru golul său cu numărul doi în acest meci: 3-0 (min. 64).
Racing a redus din avantaj 4 minute mai târziu, la o fază la care Bolboașă a atins ușor mingea trimisă din interiorul suprafeței de pedeapsă. David Miculescu a irosit ultima șansă a partidei, cu 6 minute înainte de final, șutul său de la 18 metri mergând exact în brațele goalkeeperului advers.
Așadar, UTA începe cu dreptul seria de amicale din Antalya. Următorul adversar al „roș-albilor” va fi Yenysey Krasnoyarsk, din eșalonul secund rus, sâmbătă de la ora 11.
Formații:
UTA: Iacob (46 Bolboașă) – Tomozei (72 A. Rus), Ilie (78 E. Pașcu), Melinte (60 Crișan), Roumpoulaku (65 Ciucur) – Oroian (46 Miculescu, 85 Gavrilă), Moise (65 Pușcaș), Isac (78 Vulturar), Bustea (65 Ursu) – Ioniță (60 Jebari), Buhăcianu (65 C. Rus).
Racing Union: Ruffier – Camara, Da Silva, Hennetier, Nyssen, Dos Santos, Zinga, Simon, Birk, Dembele, Omrani, Pereira.

Recomandările redacției