Primul tramvai Imperio Civitas pus în circulație la Arad  a suferit distrugeri, chiar în timpul probelor pe care acesta le făcea în oraș. Ce nu știau însă vandalii este că au fost filmați, iar poliția se află acum pe urmele lor, potrivit stirileprotv.ro.

Primul tramvai Imperio Civitas pus în circulaţie, dintre cele 28 contractate de Primăria Arad, are distrugeri după numai o zi în care a avut călători, angajaţii Companiei de Transport Public (CTP) constatând că este mâzgălit în interior cu marker negru, are tapiţeria pătată pe unele scaune, iar în vagon se aflau gunoaie aruncate.

Directorul CTP Arad, Claudiu Godja, a declarat că tramvaiul a circulat în probe în oraş pentru a parcurge 300 de kilometri, iar în prima zi în care a circulat cu călători s-au constatat distrugeri.

„Am găsit mâzgăleli cu marker negru în interiorul tramvaiului, tapiţerie pătată şi multă mizerie. Având în vedere că aceste tramvaie au supraveghere video atât la interior, cât şi la exterior, am extras imaginile surprinse şi le predăm Poliţiei Locale pentru a găsi persoanele vinovate”, a spus Godja.

El a adăugat că acesta este primul tramvai din noul model Imperio, produs la fabrica Astra Vagoane Călători Arad, care circulă în oraş.

„Mai avem unul primit care se află în probe, iar săptămâna asta îl primim pe al treilea. Restul din lotul achiziţionat de administraţia locală vor sosi de anul viitor”, a spus directorul CTP Arad.

28 de tramvaie, cumpărate cu 219 milioane lei

 În luna octombrie, primarul Aradului, Călin Bibarţ, anunţa că primele cinci tramvaie Imperio dintr-un lot de 28 contractat de municipalitate vor intra în circulaţie în acest an, iar alte nouă în prima jumătate a anului viitor.

Edilul a spus că jumătate dintre tramvaie vor fi de capacitate medie, care vor vopsite în culorile echipei locale de fotbal UTA, adică alb-roşu. Celelalte vor fi de capacitate mare şi vor rămâne verzi, la fel ca cele şase garnituri aflate deja în circulaţie în oraş, cumpărate cu ani în urmă.

Contractul pentru achiziţia celor 28 de tramvaie a fost semnat în luna mai 2019 şi are o valoare de 218,8 milioane de lei. Cea mai mare parte a finanţării este asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Primele garnituri Imperio produse la Arad au fost cumpărate în urmă cu şapte ani, iar reprezentanţii municipalităţii arădene afirmă că în tot acest timp s-a constatat că au un consum de electricitate chiar mai mic decât cel indicat de către producător, care susţine că sunt printre cele mai economice tramvaie din lume.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției