campulPrimăria municipiului Arad a recepţionat, miercuri, primul tronson  finalizat al proiectului „Legătura rutieră Câmpul Liniştii – Centura Arad”, finanţat cu fonduri europene.

Legătura rutieră dintre strada Câmpul Liniștii și Centură NV a Aradului (parte a DN7) este o șosea nouă de 1,3 km lungime, cu două benzi pe fiecare sens de circulație, sistem de iluminat public și canalizare pluvial, inclusiv o stație de pompare.

Prin realizarea acestui drum s-a urmărit materializarea unei noi legături rutiere, favorizându-se accesul traficului greu la şoseaua de centură.

“A fost recepţionat primul tronson de drum modernizat, de la zona UTA până la liniile ferate din zona Câmpul Liniştii. Până în luna mai va fi finalizată şi modernizarea celui de-al doilea tronson, din zona Câmpul Liniştii până la centura Aradului. Astfel, municipalitatea va avea a noua ieşire din oraş spre centură, reabilitată de la un capăt la altul”, a precizat primarul Gheorghe Falcă.

Investiţia a prevăzut realizarea legăturii rutiere între strada Câmpul Liniştii şi Centura Aradului, introducerea reţelei de canalizare pluvială în zona Nord, pe traseul legăturii rutiere propuse, pentru drenarea apelor rezultate din precipitaţii şi realizarea reţelei electrice de iluminat public pentru tronsonul cuprins între strada Câmpul Liniştii şi Centura Nord Arad.

Valoarea totală a proiectului este de 10,3 milioane de lei, din care 8,2 milioane reprezintă finanțare nerambursabilă de la UE.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritara 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere.

Edilul-şef a mai precizat că în bugetul local pe anul 2014, au fost alocate fonduri pentru realizarea Proiectului Tehnic şi execuţia trecerii la nivel cu calea ferată din zona Câmpul Liniştii.

 

Recomandările redacției