Primul tunel din ultimii 30 de ani, construit la Bata ( + galerie foto)

3
14435

 Una dintre cele mai spectaculoase lucrări de infrastructură din județul Arad este în comuna Bata, pe Valea Mureșului, acolo unde se construiește un tunel prin munte, pe traseul trenului de mare viteză Curtici-Simeria. Există o posibilitate ca la sfârșit de 2022 să circulăm prin tunel si pe noul traseu, potrivit Asociației Pro Infrastructura. Circulația pe noua variantă Bârzava-Vărădia este dependentă de tunelul Bătuța (603m) din care s-a forat mai mult de jumătate. ,, La tunelul feroviar de la Bata se lucrează neîntrerupt și ar putea fi gata anul viitor”,  a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca. Tunelul de la Bata este primul care se construiește în ultimii 30 de ani în vestul țării și se numește, tehnic, „T3 Bata km 559+967 – 560+570”. El face parte din șantierul de reabilitare a liniei de cale ferată Frontieră – Curtici -Simeria, parte componentă a Coridorului IV Pan- European, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h.          

Lucrarea este finanțată din fonduri europene, printr-un proiect național, derulat de Societatea Națională a Căilor Ferate.

3 COMENTARII

  1. Corina Henegar, în ultimii 30 de ani s-au mai construit tunele feroviare! Două la Sighișoara și unul la Orăștie! Ăștia de la glasul Aradului vă și plătește?

      • Ati comentat degeaba oricum. Valeriu are dreptate, se pun titluri de click bait si dupa undeva ascuns in corpul textului este mentionat o singura data ca e in vestul tarii. Si nu de dumneavoastra ci de presedintele CJ. Vai vai…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.