S-a încheiat turul I al alegerilor la Colegiul Medicilor Arad. Din lipsă de cvorum, acest tur I a fost invalidat și se organizează turul II de scrutin. „Se votează şapte mandate în Adunarea Generală Națională a Colegiului Medicilor din România, 19 mandate în Consiliul Județean al Colegiului Medicilor Arad și trei mandate în Comisia de Cenzori a Colegiului Judeţean al Medicilor Arad. Turul II de scrutin se va desfășura în zilele de 6-7-8 decembrie 2015, între orele 8:00 și 20:00, la sediul Colegiului Medicilor Arad din Arad, str. Vasile Godiș nr. 3 și nu necesită cvorum pentru validare“, ne-a declarat dr. Dinu-Ștefan Zaharia, președintele Comisiei Electorale Locale.

Au dreptul de a alege şi de a fi aleşi toţi membri cu plata la zi a cotizaţiei către Colegiul Medicilor, cu excepţia celor care au avut sancţiuni disciplinare.

Comisia Electorală Locală a Colegiului Medicilor Arad este alcătuită din doctorii: Dinu Ştefan Zaharia (preşedinte), Elena Roxana Lupu (secretar) şi membri Daniela Cîrnatu, Maria Iova şi Mihaela Trăuşan.

Colegiul Medicilor din România are ca principal obiect de activitate controlul şi supravegherea exercitării profesiei de medic, aplicarea legilor şi a regulamentelor care organizează şi reglementează exerciţiul profesiei, reprezentarea intereselor profesiei de medic şi păstrarea prestigiului acestei profesiuni în cadrul vieţii sociale.

Recomandările redacției