Primul tur al circuitului „Secretele Aradului” a stârnit interes

0
491

Un nou circuit cultural – istoric a fost inițiat anul acest de Consiliul Județean. Este vorba de „Secretele Aradului“, iar primul tur organizat s-a desfășurat chiar sâmbătă, 30 martie. Inițiatorii spun că a fost un succes, întrucât, timp de patru ore, participanții au vizitat șapte obiective cu povești mai puţin ştiute despre locuri cu semnificaţíe din oraşul de pe Mureş.

Participanții au avut prilejul să intre în obiective pe care până acum le-au admirat doar din spatele uşilor închise. Odată cu interiorul, aceştia au descoperit şi detalii inedite despre acele locuri şi acei oameni a căror poveste este strâns legată de ele. Interiorul Bisericii Roşii, Sinagoga Neologă, o farmacie veche de 119 ani sau celula unei închisori din secolul XIX pe care Consiliul Judeţean Arad o renovează în această perioadă au fost doar câteva din locurile vizitate. Cel mai tânăr participant a avut un an, iar cel mai vârstnic, peste 70. În total au fost prezente aproximativ o sută de persoane, un colectiv pasionat și răbdător. „O mare bucurie a fost pentru noi numărul mare de copii și interesul pe care l-au arătat față de istorioarele orașului. Continuăm, pentru că sunt lucruri frumoase  de făcut și locuri frumoase de văzut în Arad!” a spus Andrei Ando, directorul executiv al Direcţiei de Comunicare şi Strategii, din cadrul CJA.

Circuitul „Secretele Aradului” va avea loc o dată la două săptămâni, iar următorul tur este programat pentru data de 13 aprilie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.