Zilele trecute am fost informați despre mai multe persoane care au încercat să treacă granița, pe jos, prin câmp, ascunși de vegetația crescută suficient de mult. Dacă numărul acelora era mic, și anume trei, acum au fost prinși zece dintr-o lovitură. Organizați bine și mergând în șir indian, tinerii au încercat să o ia prin iarbă, tot drept, măcar până în Ungaria. 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac – judeţul Arad se așteaptă la așa ceva, astfel sunt mereu pe fază ca să nu reușească nimeni să treacă prin astfel de metode granița. Privind pe câmp și asigurându-se că totul este în regulă, polițiștii au avut supriza de a vedea din depărtare mai multe persoane. Ajunși aproape de ei, aceștia și-au dat seama că este vorba despre nu mai puțin de zece cetăţeni din Afganistan, şapte adulţi şi trei minori.

„În data de 10.06.2020, în jurul orei 19.30, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac – I.T.P.F. Oradea au depistat, la aproximativ 400 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, zece persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Cei zece cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din zece cetăţeni din Afganistan, şapte bărbaţi și trei minori. Adulții au vârste cuprinse între 18 şi 24 ani, iar minorii între 15 şi 16 ani. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei”, au declarat reprezentanții Poliției de Frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizare urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției