abelAdrian Buleu, principalul suspect al crimei în cazul lui Abel Apostol, a fost prezentat, ieri, Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad pentru a i se aduce la cunoştinţă dovezile care fac parte din probatoriu. De aici până la elaborarea rechizitoriului, care presupune deschiderea acţiunii penale împotriva inculpatului şi dispunerea de către procuror a trimiterii lui în judecată, mai este doar un pas. Familia celui dispărut în seara de 1 mai speră ca acest lucru să se întâmple cât mai curând, dacă nu chiar la începutul săptămânii viitoare. „Suntem bucuroşi că autorităţile au luat în serios acest caz şi i-au alocat o mare atenţie. Sperăm ca adevărul să iasă cât mai curând la suprafaţă, iar cei care au fost complici în uciderea tatălui meu să plătească pentru fapta comisă şi să ajungă acolo unde le este locul: în puşcărie. Avem mari speranţe că trupul tatălui meu va fi în cele din urmă găsit“, ne-a spus Albert Apostol, fiul lui Abel.
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au dispus în data de 6 mai, reţinerea lui Adrian Buleu, pentru comiterea infracţiunii de omor. Din probatoriul administrat în cauză, s-a reţinut că, în seara zilei de 1 mai, învinuitul Adrian Buleu, l-a agresat pe Abel Apostol, în incinta localului din complexul pe care îl administrau împreună, generându-i leziuni care au condus la moartea acestuia. Ulterior, Buleu a transportat cadavrul cu autoturismul propriu într-un loc izolat din pădurea Vladimirescu, unde a incendiat autovehiculul.
În cele din urmă, în seara zilei de 9 mai, chiar de ziua lui, Adrian Buleu a fost arestat pentru 29 de zile de ju­decătorii arădeni. La sfârşitul aceleiaşi luni, în urma noilor probe administrate de către anchetatori, judecătorii au decis prelungirea mandatului cu încă 30 de zile.
În seara zilei de 1 mai, omul de afaceri Abel Apostol îşi petrecea ultimele zile din viaţă la complexul său, Riviera, pe care îl administra împreună cu partenerii săi de afaceri, familia Buleu. Afacerea, care conform chiar spuselor soţiei sale, Luminiţa Apostol, „repre­zenta parte însemnată din sufletul său“, avea să îi aducă şi sfârşitul.
La scurt timp de la anunţul familiei, în legătură cu dispariţia lui Abel, mai mulţi polițişti şi jandarmi, însoţiţi de câini de urmă, au început căutările pe malul Mureşului, în zona terenurilor de tenis deţinute de omul de afaceri. Echipa de scafandri a periat tot Mureşul, căutările având loc şi în ziua de Paşti. Au fost cercetate toate spitalele şi au fost audiate toate persoanele cu care bărbatul dispărut avea legături, de la angajaţi până la asociaţi. În seara zilei de 6 mai, a doua zi de Paşti, familia Apostol şi prietenii omului de afaceri au organizat o conferinţă de presă în care au spus că vor oferi o recompensă de cinci mii de euro persoanei sau persoanelor care furnizează autorităţilor sau familiei, informaţii exacte care să conducă la găsirea lui Abel şi la stabilirea împrejurărilor în care a dispărut acesta. Recompensa este valabilă şi în ziua de astăzi, trupul lui Abel fiind în continuare de negăsit, în ciuda faptului că s-a încercat tot ce este omeneşte posibil: s-au efectuat căutări cu scafandri, sonar, câini de urmă, câini de cadavre, drone şi au fost răscolite toate pădurile dimprejurul Aradului.

Recomandările redacției