Ahmed Sami El Bourkardi, tânărul suspectat că ar fi ucis un student de la Facultatea de Medicină şi pe prietena acestuia, a fost adus miercuri noaptea la Iaşi, sub escorta Poliţiei Române.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că în cursul zilei de joi va fi prezentat magistraţilor Curţii de Apel Iaşi, cu propunere de arestare preventivă.

Judecătorii Tribunalului Iaşi au admis, pe 13 decembrie, cererea procurorilor privind eliberarea unui mandat de arestare în lipsă pe numele tânărului în vârstă de 20 de ani, de origine marocană şi cetăţenie canadiană, suspectat în cazul dublului asasinat dintr-o vilă dintr-un cartier rezidenţial din Iaşi. Pe numele său a fost emis un mandat naţional, iar ulterior unul internaţional. El a fost prins şi reţinut de autorităţile italiene la Roma.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi spun că în cursul nopţii de 10 spre 11 decembrie, într-un imobil din municipiul Iaşi, amplasat pe strada Moara de Vânt, au fost găsite două cadavre. Una dintre persoanele decedate, un bărbat în vârstă de 25 ani, avea cetăţenie marocană, şi era student în anul doi la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi. Cea de-a doua persoană decedată era prietena acestuia, o tânără în vârstă de 23 ani, elevă în anul doi la o şcoală postliceală. Cei doi locuiau într-o vilă închiriată într-un cartier de lux din Iaşi. Descoperirea asasinatului a fost făcută de poliţişti care au fost informaţi de familia băiatului cu privire la posibila dispariţie a acestuia. În cursul zilei de 10 decembrie el ar fi trebuit să ajungă, cu avionul, la Bruxelles.

Trupurile celor doi tineri prezentau urme de violenţă. Pe corpul fetei medicii legişti au identificat şi numărat 33 lovituri de cuţit, iar pe cel al băiatului 17. În imobil s-au identificat urme de ardere, însă niciunul din cadavre nu prezintă urme de arsuri. Loviturile care au cauzat moartea celor doi au fost aplicate în zona organelor vitale, unele dintre ele au ajuns la coloana cervicală, în zona gâtului. La testele preliminare nu a fost identificat consum de droguri sau băuturi alcoolice.

În urma descoperirii cadavrelor, mai multe persoane au fost aduse la audieri, dar au fost lăsate să plece acasă după câteva ore. Ahmed Sami El Bourkardi, coleg de facultate cu una dintre victime, nu a fost de găsit. Din acest motiv el a fost dat în urmărire naţională şi internaţională, procurorii semnând un mandat de arestare în lipsă pe numele său.

Ahmed Sami El Bourkardi avea cumpărat bilet de avion, de o lună, spre Italia. El a părăsit ţara de pe Aeroportul Internaţional Iaşi împreună cu prietena sa, pentru un city break. Suspectul a fost prins în Roma, iar miercuri a fost adus în România.

În timpul anchetei s-a constatat că, pe 9 decembrie, la UPU de la Spitalul Sf. Spiridon principalul suspect în cazul dublei crime s-a prezentat pentru a primi îngrijiri medicale pentru o plagă tăiată la mâna dreaptă. El a fost tratat în urgenţă şi la clinica de Chirurgie Plastică, iar medicii i-au recomandat să revină la spital după cinci zile.

Anchetatorii au fost la locuinţa acestuia din Iaşi, de unde au ridicat mai multe obiecte şi probe pe care le-au dus la expertiză deoarece ar putea fi purtătoare de urme de la locul comiterii dublului asasinat.

Sursa: agerpres.ro

Recomandările redacției