raduPrincipele Radu al României şi-a lansat ieri, la  Arad, volumul „Trei poduri peste lume. Consemnări între anii 1982 şi 2003”, ediţia 2013(Curtea Veche Pu­blishing). Evenimentul a avut loc la Librăria Cărtureşti, din Atrium Mall, la ora 15, 00. „Dumneavoastră  în număr atât de mare aici îmi arătaţi că lumea ramâne în continuare romantică şi dornică de comuniune cu celălalt”, a spus Prin­cipele Radu la Arad.
Despre carte, ni se spune: „«Trei poduri peste lume. Consemnări între anii 1982 şi 2003» este un jurnal „pe sărite”, în care aventura spirituală a actorului care duce texte româneşti şi străine pe meridianele (şi scenele) lumii se împleteşte cu destinul omului de stat, devenit membru al Casei Regale a României. Misiunea sa, aceea de purta numele şi spiritualitatea românească în lume, de a fi mesager al ţării pentru reintegrarea sa în familia căreia de drept îi aparţine, lumea democratică, devine un sens şi o datorie umană, pe care o îndeplineşte cu devotament alături de întreaga Familie Regală a României.
Cele trei poduri din titlul cărţii fac referire la trei treceri diferite, simultane şi fundamentale în viaţa Alteţei Sale Regale: trecerea de la un mileniu la altul, trecerea de la România comunistă la lumea liberă, trecerea de la condiţia de actor la cea de principe regal”.
„Este o lucrare apăsat subiectivă, dar prezintă o poveste de viaţă destul de neobişnuită. Mă simt obligat faţă de societate să vorbesc despre aceste lucruri. Sfertul de secol despre care cartea vorbeşte mi-a oferit o sumedenie de ocazii de a fi mândru de familia şi de ţara mea, precum şi de timpul meu. (…) Aducerea între paginile cărţii a acestor gânduri este şi un fel de a mulţumi pentru tot ceea ce am primit. Un personaj de film spunea, acum vreo douăzeci de ani: «Ceea ce primeşti la naştere este un dar de la Dumnezeu. Ceea ce faci cu ceea ce primeşti este darul tău către Dumnezeu»”, adaugă Principele Radu al României.
La Arad s-a continuat, ieri, un turneu de promovare al volumului în ţară, fiind precedat de evenimente similare în Buzău, Alba Iulia şi Bucureşti. Menţionăm că volumul este disponibil pe www.curteaveche.ro şi în librăriile din ţară la preţul de 35 de lei.
Lansarea prefaţează o manifestare de trei săptămâni în cinstea regelui Mihai: „Regele Mihai 92”, cu ocazia împlinirii vârstei de 92 de ani pe 25 octombrie şi apoi  a zilei onomastice, pe 8 noiembrie (zi în care se vor sărbători oficial aniversarea şi onomastica). Evenimente speciale vor avea loc şi la Timişoara, Iaşi, Cluj, Craiova şi Bucureşti.

Recomandările redacției