Prins cu alcoolemie ridicată, conducând o autoutilitară încărcată cu marfă

0
247

În cursul zile de ieri, atenția polițiștilor s-a îndreptat către transportatorii de marfă.
Echipe formate din Polițiștii Serviciului Rutier împreună cu cei din județ au desfășurat o acțiune de depistarea a conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale privind transportul de marfă. Activitățile s-au desfășurat pe toate șoselele din județ unde valorile traficului greu sunt ridicate.

Astfel, la finalul zilei au fost controlate 133 de autoutilitare și autotrenuri, dintre care, 63 dintre ele au fost sancționate contravențional în valoare de 16.500 de lei.
Din totalul de 63, 53 de conducători auto au fost sancționați pentru viteză excesivă, lipsa centurii de siguranță și alte abateri. Alți 4 din cauza condițiilor de funcționare ale operatorului rutier. Încă 4 pentru timpii de odihnă (tahograf) și în final ultimii 4  din cauza prelatei.
Mai departe, pentru un șofer a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducere sub influența alcoolului. Acesta, un bărbat de 38 de ani, din județul Dâmbovița, a fost depistat pe D.N. 79. El conducea o autoutilitară având o alcoolemie de 0,83 mg./l. alcool pur în aerul expirat.
Aceste activități vor fi desfășurate periodic de polițiști, pentru depistarea acelor conducători auto care nu respectă legislația privind transportul de mărfuri pe drumurile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.