mistretUn bărbat din localitatea Drauţ, a fost prins, după ce a vânat şi împuşcat un porc mistreţ, pe fondul de vânătoare 40 Arăneag. Poliţiştii Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase și de la Postul de Poliţie Târnova au depistat bărbatul în al cărui autoturism au găsit un porc mistreț, care prezenta urme de împușcare.

Mihăiță B., în vârstă de 30 ani din Drauț, a fost depistat pe fondul de vânătoare 40 Arăneag, în timp ce transporta cu un autoturismul marca Dacia 1307, cadavrul unui porc mistreț, care prezenta urme de împușcare.

În autovehicul a mai fost găsită o arma de vânătoare confecționată artizanal care avea introdus pe țeavă un cartuș cal. 12 cu capsa nepercutata.

„Celui în cauză i s-a întocmit un dosar de cercetare penală şi se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de braconaj cinegetic, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor și uz de armă letală fără drept”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Ovidiu Liber.

Recomandările redacției