Prins pe stradă după ce a venit dintr-o zonă galbenă, băgat în carantină și obligat să plătească toate cheltuielile

0
1484

Unora încă le place să se joace cu legile și nu conștientizează gravitatea situației. Suspect de coronavirus, un bărbat din Arad nu a avut nici cea mai mică problemă să se expună atât pe el, dar nici cu faptul că este o amenințare pentru sănătatea celor din jur. Astfel, el a fost prins pe o stradă din Arad și luat la întrebări, inițial fără să se știe în ce situație se află, totul ținând de ghinionul pe care l-a avut.

„Aceste lucruri au avut loc miercuri, 29 aprilie, a.c., când un echipaj de jandarmerie aflat în serviciu, a depistat, pe o stradă din municipiul Arad, un bărbat de 37 de ani care nu a respectat măsurile de izolare la domiciliu, impuse de autoritățile competente, în urma întoarcerii acestuia dintr-o țară aflată în zona galbenă de risc”, au relatat cei ce l-au prins.
Bărbatul a fost depistat în urma efectuării unor activități procedurale de afișare a unui proces verbal de contravenție. Acestuia i-a fost solicitat să asiste, în calitate de martor, la activitatea respectivă, iar în urma stabilirii identității, jandarmii au constatat că pe numele bărbatului, este emisă o alertă de tip ,,coronavirus asociat” și avea obligația legală să stea în izolare la domiciliu 14 zile. Având în vedere că a fost depistat la o distanță apreciabilă de domiciliul declarat, jandarmii au întocmit pe numele acestuia, acte de sesizare a organelor de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,zădărnicirea combaterii bolilor” conform Codului Penal și a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei, pentru nerespectarea perioadei de izolare la domiciliul declarat, respectiv la care a optat să efectueze perioada de izolare, conform Ordonanței Militare nr. 5/2020.
În final, bărbatul a fost condus la un centru de carantină, unde va sta următoarele 14 zile, cu obligația de a suporta cheltuielile de carantinare. Pe timpul activităților desfășurate la fața locului, echipajul de jandarmerie a asigurat zona și nu a permis bărbatului să intre în contact cu alte persoane, iar pentru transportul acestuia la centrul de carantină a fost solicitat în sprijin un echipaj de pompieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.