În noaptea de luni spre marți, în jurul orei 01.15, un echipaj de jandarmerie aflat în serviciu  a fost sesizat de către un bărbat despre faptul că i-a fost furată bicicleta, în timp ce se afla într-un centru comercial de pe Bulevardul Iuliu Maniu din municipiu. Bărbatul și-a lăsat bicicleta neasigurată în fața magazinului și a intrat să facă câteva cumpărături.

Jandarmii au vizionat imaginile înregistrate pe camerele de supraveghere ale magazinului și  au observat faptul că bicicleta a fost sustrasă de un grup de trei tineri, un băiat și două fete, în urmă cu doar câteva minute. Au plecat de urgență în căutarea făptuitorilor și i-au depistat pe o stradă din apropierea centrului comercial.

În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că cei trei tineri au observat că bărbatul  nu și-a asigurat bicicleta, iar după ce acesta a intrat în magazin, i-au luat-o și au ascuns-o într-o zonă cu vegetație mare, în scopul de a o recupera ulterior. Tinerii au recunoscut fapta comisă și i-au condus pe jandarmi în locul unde au ascuns bicicleta.

Având în vedere faptul că furtul calificat constituie infracțiune conform Codului Penal, jandarmii au întocmit, pe numele celor trei persoane, actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, iar bicicleta a fost restituită proprietarului.

Recomandările redacției