Prinț și cerșetor

0
288

Pensionar de lux: 27.000 lei; pensionari săraci: 800 lei

 În județul nostru,  avem peste 108.000 de pensionari și în municipiu peste 42.000. Majoritatea au pensii medii până în 1.400 lei. Sunt însă și categorii privilegiate de pensionari, care se bucură de pensie frumoasă în funcție de domeniul în care au activat. Astfel, conform informațiilor primite de la Casa Județeană de Pensii Arad, pensia maximă în Arad  este de peste 27.000 lei brut și aparține unui fost anagajat în domeniul aeronautic în vârstă de 57 de ani. Următoarele nouă pensii aflate în categoria ,,mari”, aparțin unor magistrați și sunt cuprinse între 20.000 lei și 24.000 lei.

 Cea mai mică pensie din Arad este cea socială, conform spuselor directorului Mihaela Vasil și este de 800 de lei pe lună. În această categorie se află peste 20 de mii de persoane în județ și aproape patru mii în municipiu. De asemenea, există 240 de veterani de război în Arad și peste 650 în județ. O altă categorie este cea a pensiei de invaliditate, de care beneficiază aproape 8 mii de persoane în județ.

Aproape șaizeci de mii de pensionari preferă să primească pensia acasă prin poștă în timp ce aproape cinzeci de mii o primesc prin intermediul cardului bancar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.