Duminica trecută, un grup de elevi de la Școala Gimnazială „Patrichie Popescu“ din Bata au făcut o excursie de-o zi în municipiul Arad. După un spectacol la Teatrul de Marionete, ei au vizitat Centrul Aradului, Muzeul și Parcul Copiilor. Dar să-i dăm cuvântul inimoasei Delia Micurescu, dăscălița ce i-a însoțit pe copii.
«Excursia în orașul Arad face parte din calendarul activităților educative organizate de comisia de metodică a învățătorilor de la învățământul primar, Școala Gimnazială „Patrichie Popescu“ Bata.

Scopul și obiectivele acestei acțiuni au fost: valorificarea cunoștințelor însușite în cadrul ariilor curriculare în plan practic-aplicativ.
Programul excursiei a fost generos și a început cu vi­zionarea spectacolului „Jack și vrejul de fasole“ la Teatrul de Marionete, aplicație a op­ționalului integrat „Teatrul de Păpuși“, cl. I, II, III.
A urmat vizita la Muzeul de Științe ale Naturii – secția „Animale sălbatice și mediile lor de viață“, pentru îmbunătățirea actului educativ (colecții și expoziți) în cadrul axei curiculare MEN (matematica și explorarea mediului). S-a continuat cu… Observarea unei localități urbane de către elevii care locuiesc în mediul rural. Orașul și satul. Mediul urban și mediul rural. Și, în sfârșit, momente de agrement – Jocuri și mișcare în Parcul Copiilor Arad“.
Pregătirea pentru excursie s-a făcut în mod invdividual și în grup, cu acordul părinților, cu prelucrarea normelor privind securitatea deplasării» – a încheiat Delia Micurescu relatarea.
Ar mai fi de adăugat că excursia s-a făcut cu și cu suportul administrației locale din Bata care a asigurat combustibilul necesar deplasării copiilor de la Bata la Arad și înapoi.
(F.B.)

Recomandările redacției