Printre emoţii şi lacrimi la decernarea titlului de „Cetăţean de Onoare” al Aradului, Dodean a promis: „Îmi voi termina cariera acasă!”

0
345

Momentul special al serii de la Gala Sportului Arădean 2019 a fost cel în care Danielei Dodean-Monteiro i s-a acordat de către primarul Călin Bibarţ titlul de „Cetăţean de Onoare” al Aradului, pentru excepţionala sa carieră, presărată cu atâtea performanţe şi medalii pentru Arad. Cu lacrimi în ochi şi vizibil emoţionată, Dana s-a arătat onorată de premiul pe care îl merita cu prisosinţă: „Sunt mândră că am reuşit să obţin atâtea medalii pentru oraşul meu, mi-am început cariera cu Aradul şi voi termina cu Aradul (n.n. referire la perioada neîntreruptă în care a evoluat sub culorile CS Municipal Arad). Dacă ne ajută Dumnezeu, poate putem aduce în ţară şi o medalie olimpică!”, a spus Dodean, care a urcat pe scenă alături de fiica sa, micuţa Lara. Apoi, la declaraţiile de după eveniment, Dana Dodean a explicat mai pe larg sentimentele care o încearcă în acest moment emoţionat al vieţii sale:
„Am dat filmul vieţii înapoi”
„Când mi s-a spus că primesc acest titlu nu am crezut iniţial, dar când domnul primar a venit să mă felicite după Campionatul European, am conştientizat că e adevărat şi am dat filmul vieţii înapoi. Sincer, mă simt împlinită şi fericită, dar asta nu înseamnă că mă opresc aici, vreau să continui cu aceste rezultate şi dacă se poate să obţin performanţe şi mai bune. Când am spus că rămân la Arad, am vrut să zic că voi reprezenta CS Municipal şi oraşul meu până la retragere!”, a mai spus jucătoarea de la CSM Arad, desemnată pentru a opta oară (n.n. de şapte ori la rând) cea mai bună sportivă a Aradului!
Medalia olimpică, un vis realizabil!
Dodean crede că Naţionala de Tenis de Masă a României – campioană europeană, din care face parte, are şanse mari de calificare la Jocurile Olimpice de anul viitor, Tokyo 2020. „Eu zic că avem şanse 95%, suntem campioane europene, trei jucătoare experimentate şi nu văd cine ne-ar putea elimina în drumul spre Jocurile Olimpice. În ianua­rie avem calificările, de aceea mă şi întorc deja, pentru a parcurge ultima sută a pregătirilor. Medalia olimpică e un vis, dar e şi un obiectiv realizabil, avem acest ţel întipărit în cap! La ultima ediţie am fost la doar două puncte de o medalie, în meciul cu Coreea, iar cine ştie tenis de masă îşi dă seama că două puncte e foarte puţin în acest sport. De aceea, eu cred că, având o tragere bună, putem face lucruri frumoase la Tokyo!”, a adăugat jucătoarea grupării franceze, TT Metz.
Nu l-a uitat pe Eugen Roman…
Întrebată cui i-ar mulţumi pentru sprijinul acordat în întreaga sa carieră, Dodean Monteiro a răspuns la fel ca în anii trecuţi: „Domnului Eugen Roman (n.n. fost director al CSM Arad şi omul care i-a prezis succesul încă din primii ani ai carierei), care din păcate, nu mai este printre noi…”.
Carieră impresionantă
Daniela Dodean Monteiro practică tenisul de masă de la vârsta de 5 ani şi e legitimată la CSM Arad din 1995. Sportiva are un palmares impresionant, cu nu mai puţin de cinci titluri europene, două cu echipa (ultimul chiar în acest an), două la dublu feminin şi unul la dublu mixt – în 2016, alături de soţul său, Joao Monteiro, fiind primul cuplu de căsătoriţi care şi-a adjudecat titlul continental.
După 26 de ani de activitate, Daniela Dodean Monteiro evoluează încă la cel mai înalt nivel, atât pentru naţională, la Europene, Mondiale sau Jocuri Olimpice, cât şi în campionatul Franţei şi Champions League, pentru Metz. De asemenea, arădeanca participă de ani buni în circuitul mondial Pro Tour. Palmaresul Danielei Dodean Monteiro cuprinde 12 medalii la Campionatele Europene, dintre care cinci de aur, cinci de argint şi două de bronz. La Jocurile Europene de la Minsk, din 2019, a cucerit medalia de argint cu echipa. Sportiva a participat la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice, Beijing 2008, Londra 2012 şi Rio 2016, visând şi la o patra prezenţă, la Tokyo 2020. Are două clasări pe locul 5 cu echipa, la Jocuri Olimpice, în vreme ce în competiţia de simplu a ajuns până în turul al treilea, atât la Londra, cât şi la Rio.
Dodean este multiplă campioană naţională la toate categoriile, începând de la cadete şi până la senioare, iar pe plan internaţional mai are câteva rezultate marcante: locul 1 la Cupa Mondială junior (Pro Tour final), patru medalii de bronz la Mondialele de juniori, în perioada 2004-2006 şi câştigătoare a 15 openuri de junioare şi U21. Desemnată şapte ani la rând cea mai bună sportivă a Aradului, Daniela Dodean Monteiro se numără şi în acest an printre performerii anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.