Prințul Charles îi va finanța pe Harry și Meghan după retragerea din Casa Regală

0
326

Retragerea prinţului Harry și a soţiei sale, Meghan Markle, din rândul membrilor Casei Regale a Marii Britanii a fost una care a provocat atât întristare cât și îngrijorare în cadrul familiei regale, scrie Click.
Regina Elisabeta a II-a a menționat niște clauze greu de acceptat de către ducii de Sussex, iar aceștia au fost nevoiți să le respecte dacă doresc să ducă o viață independentă de Coroană. Cel care s-a oferit să îi sprijine nu doar moral, cât și financiar pe ducii de Sussex în această perioadă de tranziție a fost tatăl lui Harry, prin­- țul Charles. Iată cum va contribui Charles la noua viață a lui Harry și Meghan.
Ducele și ducesa de Sussex au decis, după luni întregi de dezbatere, să renunțe la titlurile regale și la rolurile pe care le dețin în cadrul Casei Regale a Marii Britanii. Hotărârea lor a fost acceptată de regina Elisabeta a II-a, însă cei doi soți au trebuit să plătească scump pentru a primi dreptul de a-și construi o nouă viață. Ei nu vor mai avea acces la finanțare publică, nu mai patronează asociațiile regale, nu vor mai participa în călătoriile oficiale, iar prin­țul Harry nu va mai deține titlurile militare, lucru dureros pentru acesta, ținând cont de devotamentul arătat armatei.
Duminică, 19 ianuarie, el a oferit o declarație emoționantă și a subliniat faptul că și-ar fi dorit să servească în continuare Coroana alături de soția sa, fără a accesa banii publici, însă acest lucru nu a fost posibil. El a afirmat că retragerea sa din Casa Regală nu înseamnă lăsarea în urmă a Marii Britanii și a poporului, ci doar un prim pas către o viață mai liniștită.
Prințul Charles a decis să le fie aproa­pe, nu doar moral, ducilor de Sussex.
Potrivit dailymail.co.uk, el va contribui la bunăstarea financiară a lui Harry și Meghan timp de un an, perioadă în care situația va deveni una echilibrată pentru soți.
Prințul e Wales nu se va folosi de banii ducatului de Cornwall pentru a-i susține pe cei doi, ci de fondurile sale private, conform Daily Telegraph.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.