Actriţa americană Meghan Markle şi Prinţul Harry al Marii Britanii, nepotul reginei Elisabeta a II-a, s-au căsători religios, ce­remonia având loc la capela St. George de pe domeniul Castelului Windsor.
Ceremonia a început în jurul orei 12.00, a durat aproximativ o oră şi a fost oficiată de David Conner, decan de Windsor, şi de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby. Ceremonia, care a respectat tradiţiile monarhiei britanice, a fost presărată şi cu câteva elemente de insolit şi noutate. Un astfel de moment intim a fost cel când, după ce mireasa a ajuns la altar, fiind condusă de socrul său, prinţul Charles, viitorul soţ i-a spus: „Arăţi uimitor”.
„Doi oameni s-au îndrăgostit şi cu toţii am apărut aici“, a spus episcopul Michael Curry, şeful afro-american al Bisericii episcopale, într-un discurs în care a amintit de regele biblic Solo­mon, dar şi de Martin Luther King Jr. Remarcile sale au fost urmate de un cor gospel care a cântat piesa „Stand by Me”.
De asemenea, lady Jane Fe­llowes, sora regretatei mame a prinţului Harry, lady Diana, a sus­ţinut un mic discurs în memoria acesteia, în timpul ceremoniei de căsătorie.
După ce au ieşit din capela unde s-au căsătorit, înainte de a coborî scările, mirii s-au sărutat, fiind ovaţionaţi de cei circa 2.500 de oameni obişnuiţi adunaţi în faţa lăcaşului de cult.
Ceremonia religioasă a fost urmată de un banchet
Ceremonia de la capela Saint George a fost urmată de un banchet oferit de bunica prinţului, regina Elizabeth a II-a, la St George’s Hall. Ulterior, circa 200 de oaspeţi au fost aşteptaţi la o recepţie privată oferită la Frogmore House de tatăl prinţului Harry, prinţul moştenitor Charles.
Prinţul Harry a devenit Duce de Sussex, titlu nobiliar oferit de regina Elisabeta a II-a, iar după nunta regală, Meghan Markle va purta titlul de Ducesă de Sussex, anunţă Palatul Buckingham, într-un comunicat.
„Regina (Elizabeth a II-a, n.r.) i-a oferit cu bucurie, astăzi, un ducat prinţului Harry de Wales. Titlurile sale vor fi: duce de Sussex, conte de Dumbarton şi baron de Kilkeel”, scrie Mediafax.
„Prinţul Harry devine astfel Alteţa sa Regală Ducele de Sussex, iar doamna Meghan Markle, prin căsătorie, va deveni Alteţa sa Regală Ducesa de Sussex”, conform mediafax.
Titlul de duce este cel mai înalt în ierarhia nobilimii britanice.

Recomandările redacției