loterie

Unii arădeni speră în norocul adus de alegeri

Românii au avut, în cursul zilei de duminică, două preocupări: să voteze şi să joace la LOTO, unde premiul cel mare, la 6 din 49, a ajuns la peste 8,1 milioane euro. Mulţi dintre împătimiţii acestui joc spun însă că, mai important decît banii este procesul electoral.

Duminică, românii şi-au ales preşedintele, iar Loteria Română a pus la bătaie premii în valoare totală de aproximativ 40 de milioane de lei. Acest aspect, dar şi faptul că premiul cel mare s-a cîştigat aproape întotdeauna în preajma unor evenimente şi sărbători importante, i-a făcut pe oameni să spere că ziua alegerilor le va aduce şi noroc. „Am investit 9,7 lei, aş vrea să câştig, dar nu ştiu dacă am noroc, poate o să fie cu noroc şi cu preşedintele si cu loteria”.

Pentru unii, premiul cel mare trece pe locul doi, în favoarea alegerii preşedintelui. „Merg la vot, e mai mare câştigul la vot, pentru că e vorba despre noul preşedinte, viitorul României de azi înainte. Mi-ar surâde 8 milioane, dar după, trec şi pe la loterie, prima dată la vot şi apoi la LOTO”,a spus un arădean.

„Îmi pun speranţele în turul 2, e mai important decât loteria, premiul e de 8 milioane, şi aşa nu câştig”, a spus alt amator al loteriei.

Nu ştim dacă oamenii sunt sinceri cînd îşi exprimă priorităţile, dar mulţi sunt ferm convinşi că ar prefera să cîştige favoritul lor, la preşedinţie, decît să cîştige la LOTO. „Speranţele sunt mai mari să câştigăm la alegeri, pentru că banii vin şi se duc”, a mai spus un arădean.

Ultima dată când s-a cîştigat un premiu considerabil s-a întîmplat chiar înainte de alegeri, cînd Loteria Română a stabilit că un timişorean a cîştigat 17 milioane de lei.

Cristian Cotuna

Recomandările redacției