Privitul excesiv la televizor poate fi periculos

0
296

TVMicul ecran, deşi pare inofensiv, este la fel de dăunător precum fumatul sau obezitatea şi ne poate distruge sănătatea din cauza inactivităţii şi a mâncatului nesănătos. Află la ce boli te expui dacă te uiţi excesiv la tv.

Depresie. Lumina artificială emisă de aparat, aşa-numita „lumină albastră”, poate modifica buna-dispoziţie şi duce la simptome similare cu cele ale depresiei.

Insomnie. Dovezile că privitul la televizor este legat de problemele de somn sunt din ce în ce mai multe. Şi nu doar pentru că stăm târziu în faţa micilor ecrane: lumina artificială este un stimul care, mental, te face să tot amâni momentul când să închizi televizorul. Lumina poate suprima secreţia melatoninei, hormonul somnului, creând dezechilibre. Propune-ţi să închizi televizorul cu o oră înainte de a merge la culcare.

Îngraşă. Uitatul la televizor este sinonim cu ronţăiala între mese, plus că, dacă nu eşti atent la ce mănânci, nici nu îţi dai seama când eşti sătul. Când ne uităm la tv, mâncăm de obicei alimente nesănătoase, precum snack-uri sau dulciuri.

Atac de cord. Uitatul excesiv la televizor măreşte riscul de atac de cord şi de atac cerebral. De asemenea, două ore fără pauze în faţa televizorului măreşte cu o cincime riscul de diabet.

Sursa: http://www.libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.