PRMAmbasadorul Ungariei la Bucureşti, Oszkar Fuzes, a declarat că îşi asumă integral afirmaţiile secretarului de stat în MAE ungar Nemeth Zsolt privind steagul secuiesc, el exprimând şi ideea că ar susţine mo­dificarea art. 1 din Constituţiei Ro­- mâniei şi autonomia. El a afirmat că arborarea steagului secuiesc în instituţiile publice româneşti este un drept natural al secuilor din judeţele Covasna şi Harghita.
Scandalul apărut în ultimele zile nu a rămas fără reacţie din partea filialei arădene a Partidului România Mare.
Preşedintele Nicu Cojocaru condamnă atitudinea şi declaraţiile unor reprezentanţi ai Budapestei, dar şi ale unor lideri ai UDMR. Cojocaru spune că în perioada în care UDMR a fost la guvernare a obţinut mai multe facilităţi. „Pe vremea când eram deputat şi activam în grupul parlamentar PSD – PC şi eram aliaţi cu UDMR tot ce a dorit acest partid s-a realizat. Acum însă, se merge prea departe şi lucrurile au depăşita sfera bunului simţ. Avem de-a face cu atacuri la adresa Româ­niei, iar asemenea gesturi nu pot fi tolerate”, a spus Nicu Cojocaru, preşedintele PRM Arad.
Acesta ţine să felicite atitudinea reprezentanţilor USL şi ale Guvernului în această chestiune. „Toată cinstea pentru premierul Victor Ponta şi pentru Crin Antonescu, pentru poziţiile pe care le-au avut în această chestiune. Acum UDMR nu mai este la guvernare şi trebuie să accepte acest lucru. În ceea ce priveşte aşa-zisul Ţinut Secuiesc, acesta nu există, ci exis­tă România”, a mai completat Nicu Cojocaru.

Recomandările redacției