Pro România este pe cale să explodeze

0
390

Tensiunile din Pro România au bubuit la votul de investitura a guvernului PNL, unde 7 deputaţi au votat şi liderul partidului, Victor Ponta, le-a cerut să-şi dea demisia. Surse din aripa care l-a înfruntat deschis pe Ponta au povestit STIRIPESURSE.RO cum s-a ajuns la ruptura. „De la europarlamentare, de luni de zile, n-am mai avut şedinţe statutare, cu toţi liderii de organizaţii, nici nu mai ştim cum se numeşte. Poate să fi fost maxim una de care am uitat. Nu cred că există un registru cu deciziile partidului, decizia nr. 2 din data de… a BEX, CEX, nu cred că avem un asemenea registru. Am înţeles toţi ca Victor nu mai are chef de şedinţe, dar când tu spui că nu s-a respectat o decizie care s-a luat în partid, atunci avem o problemă. Propui excluderea că nu s-a respectat decizia care? Ce număr are acea decizie? Că trebuie să o trimiţi la tribunal dacă eu contest. Nu există”, au zis sursele citate.
„S-au mai discutat lucruri cât de cât la grupul parlamentar, dar nu e un for statutar, o decizie privind politica de alianţe se ia într-un for statutar, nu acolo. Are dreptate Tudose”, mai spun sursele din Pro România. În august au început discuţii în format restrâns şi s-au analizat trei variante: candidat propriu la prezidenţiale, grupuri comune şi candidat comun cu ALDE la prezidenţiale şi a treia variantă intrarea la guvernare PSD şi ALDE. La discuţii au fost Mihai Tudose, Nicolae Banicioiu, Ion Mocioalca, Sorin Câmpeanu. La început s-a mers pe varianta să se intre la guvernare cu PSD şi ALDE. După ce a picat varianta intrării la guvernare a fost altă discuţie tot în format restrâns şi s-a stabilit să se meargă cu ALDE.
„Tudose, Constantin, Câmpeanu, au avut altă opinie. Nu a picat bine dar s-a trecut peste. Era nevoie de candidat propriu să ne mobilizăm colegii, aveam rezultat bun la europarlamentare”. Tudose, Constantin şi Câmpeanu l-au avertizat pe Ponta că dincolo de războaiele noastre personale Pro România o să încaseze o lovitură de imagine că se aliază cu ALDE care fuseseră în guvern şi care mai şi pierduseră alegerile.
„Încep negocierile cu PNL. Prima oară Victor a fost cu Tutuianu, dar a fost o chestie de presă, nimic altceva. Discuţia serioasă a fost a doua oară, când a mers singur. Aici s-au discutat anumite lucruri pe care nu le cunoaştem pe toate. Dar acolo nu au ajuns la o înţelegere, că altfel nu era motiv să nu votezi, nu poţi să ţii ţara pe loc că nu ai ajuns la un acord pe anumite lucruri”, au zis sursele citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.