Proba la matematică a speriat sute de elevi arădeni de clasa VIII-a

0
424

De o zi caniculară au avut parte elevii de clasa a VIII-a care au susținut astăzi proba la matematică, din cadrul examenului de Evaluare Națională. La această probă au fost prezenți 2365 candidați. Dacă la proba de limba română nu s-au prezentat 278 de elevi, se pare că matematica i-a speriat și mai tare. La această probă nu s-au prezentat 289 candidați dintre aceștia (12,21%). Nici unul dintre candidati nu a fost eliminat  pentru fraudă.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Matematică vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă scrisă va avea loc vineri, 25 iunie, Limba și literatura maternă și va fi susținută de către elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.