Voicu Sida 

Prima zi a lunii octombrie este dedicată, la nivel mondial, luptei împotriva cancerului la sân, o boală care afectează din ce în ce mai multe femei din România, ba chiar din întreaga lume.

În acest sens, la Casa de Cultură a orașului Sebiș, a avut loc un eveniment care s-a axat pe ample acțiuni de conștientizare a importanței și prevenției în depistarea precoce a cancerului mamar. Organizația Femeilor Liberale din Sebiș a organizat acest eveniment.

Întâlnirea a avut scopul de a reaminti femeilor că printr-un control medical efectuat la timp, maladia poate fi descoperită și învinsă. La această întâlnire a participat o echipă de medici, care a susținut o sesiune de informare despre modalitățile de realizare a prevenției, subliniind importanța autopalpării și efectuarea controalelor medicale periodice.

Au avut loc discuții, prezentări de cazuri și întrebări, unele femei chiar prezentându-și cazurile lor reale, de cancer descoperit la timp și rezolvat.

Astfel de întâlniri ar fi benefice chiar și pentru bărbați, fiind și ei diagnosticați cu mai multe forme de cancer care s-ar putea rezolva dacă ar fi descoperit la timp. Adevărul crunt este însă acela că la medic mergem când deja boala este instalată și e mult prea târziu pentru a se mai poate face ceva.

Voicu Sida

 

Recomandările redacției