Problema Mureșelului a ajuns până la minister: canalul va fi inclus în Programul Național de Reziliență pentru decolmatarea zonelor intubate

0
269

Am scris în nenumărate rânduri despre canalul Mureșel și problemele create de acesta locuitorilor din zonă. Tot în numeroase rânduri, autoritățile au promis că problema mirosului pestinențial din zonă se va rezolva, însă din păcate, au rămas doar simple vorbe. Locuitorii din zona Canalului Mureșel sunt nemulțumiți în continuare de focarul de infecție din zonă. Dar iată că, pentru a nu știu câta oară, au apărut speranțe că problema din zonă se va rezolva în curând. Rezolvarea problemelor Canalului Mureșel și a disconfortului produs pentru mii de arădeni, rămâne o preocupare permanentă, spun reprezentanții autorităților locale. Problema a fost prezentată recent ministrului agriculturii, căruia deputații arădeni i-au explicat situația canalului și dorința comunității arădene de a ajunge la o stare de normalitate. Răspunsul ministerului a fost încurajator, pe lângă proiectul ANIF care rezolvă din fonduri europene părțile neintubate, sunt în curs de obținere fonduri pentru decolmatarea părților intubate.

O firmă specializată a testat decolmatarea zonelor intubate, pentru a rezolva problema mirosului resimțit mai ales vara de cetățenii din zonă. Decolmatarea zonelor intubate se află în curs de promovare ca proiect în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNNR), pentru a accesa fonduri europene. Asta înseamnă că pe lângă fondurile europene destinate zonelor neintubate, vor exista fonduri europene pentru decolmatarea celor deja intubate. Deputații arădeni fac demersuri pentru a rezolva o problemă care trenează de zeci de ani.

Sperăm că situația în care se află acum canalul Mureșel va rămâne de domeniul trecutului, iar cetățenii din zonă vor putea respira un aer curat în cel mai scurt timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.