Problemele de administrație au fost din nou subiect de dispute politice la ședința ordinară a Consiliului Județean (CJA), de vineri, 28 octombrie. În ultima vreme, Compania de Transport Public a stârnit certuri în CJA și de această dată, proiectul cel mai dezbătut a fost cel privind eliberarea licențelor de traseu pentru efectuarea serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate speciale unor operatori de transport. Este vorba de o licitație pentru transportul elevilor de la trei unități școlare, dar și de muncitori, licitație la care CTP nu a participat.  În ședință se discută despre firma PitoTrans. Tabăra PSD a fost revoltată că CTP nu a participat la lici­tație și că nu are o strategie prin care să-și dezvolte activitatea. „Nu înțelegem de ce Compania de Transport Public nu participă la licitații, ori dacă participă câștigă foarte puține. Nu înțelegem de ce nu poate CTP să ia și curse speciale în contextul în care are probleme  financiare. Grupul PSD nu votează acest proiect”, a spus Marius Sulincean, consilier jjudețean.
În schimb, președintele CJA susținea că, prin operarea curselor de către o firmă, licența ar aduce bani administrației jude­țene. „Blocarea acestei licențe ar face ca firma să fie în imposibilitatea de a transporta legal elevii și muncitorii”, mai spunea Iustin Cionca, președintele CJA.
Directorul tehnic al CTP, Petru Cuvineanu a fost invitat să răspundă la nelămuririle consilierilor, acesta spunând că nu a știut de această licitație.
După discuții contradictorii, aleșii jude­țului au căzut de acord să fie înființată o comisie formată din reprezentanții Primăriei Arad – care deține 70 la sută din CTP – cei ai CJA – care dețin 30 la sută din acțiuni –  repre­zentanții AGA și cei ai CTP, comisie care ar trebui să caute soluții pentru eficientizarea CTP.
Din cele 23 de puncte de pe ordinea de zi, un proiect a fost retras, și anume cel care se referă la aprobarea utilizării excedentului bugetar al anilor precedenți pentru finanțarea secțiunii de dezvoltare în 2016. Consilierii au aprobat transmiterea unui imobil aflat în domeniul public, în administrarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, precum și a altor trei piese de patrimoniu cultural mobil, aflate pe domeniul public, către Complexul Muzeal Arad.
În finalul ședinței, vicepreședintele Consiliului Județean, Claudia Boghicevici a anunțat desfășurarea Zilelor Culturii Austriece la Arad. În perioada 7 – 9 noiembrie, sala „Vasile Goldiş” a Consiliului Judeţean va găzdui o nouă ediţie a acestui eveniment. Timp de trei zile va avea loc o suită de manifestări culturale de cel mai înalt nivel cu prezența mai multor personalități marcante ale vieții culturale din Austria.

Recomandările redacției