angelina-jolieAngelina Jolie (38 de ani)se pregăteşte sufleteşte pentru o altă operaţie – cea de îndepărtare a ovarelor, din cauza unei gene moştenite de la mama ei care ar putea-o îmbolnăvi de cancer. Doctorii i-au mai dat însă o veste îngrijorătoare: şi fetiţele ei naturale, Shiloh şi Vivienne, ar putea fi purtătoarele „genei defecte”.

O genă „defectă”, moştenită de la mama ei care a murit de cancer, a determinat-o pe Angelina Jolie să-şi scoată sânii, urmând ca actriţa să-şi îndepărteze şi ovarele, astfel încât riscul îmbolnăvirii să fie cât mai mic.

Este vorba despre gena BRCA1, din cauza căreia medicii au avertizat-o că există un risc de 87% să dezvolte cancer mamar şi de 50% pentru cancer ovarian şi care se moşteneşte pe linie maternă. Aceiaşi doctori i-au mai dat o veste teribilă frumoasei actriţe, spunându-i că şi fetiţele ei naturale, Shiloh (7 ani) şi Vivienne (4 ani) ar putea fi purtătoarele BRCA 1. Astfel, copilele s-ar putea şi ele îmbolnăvi de aceeaşi boală care a răpus-o pe mama ei şi care a determinat-o pe Angelina Jolie să ia decizia de a face operaţia de mastectomie.

„Mama mea s-a luptat cu cancerul timp de aproape zece ani şi a murit la 56 de ani. A rezistat destul ca să îşi cunoască primul nepot şi să îl ţină în braţe. Dar restul copiilor mei nu vor avea şansa de a o cunoaşte şi de a afla ce fiinţă plină de graţie era. (…) Când am aflat care este situaţia, am decis să iau măsuri pentru a minimaliza riscurile cât se poate de mult. Am decis să fac o dublă mastectomie, preventiv. (…) Am început cu sânii, deoarece riscul de cancer la sân este mai mare decât cel de cancer ovarian, iar operaţia este mai complexă”, a scris vedeta într-un editorial pentru The New York Times, precizând că procedura care a durat trei luni, iar acum riscul de a dezvolta cancer mamar a scăzut la 5%.

INFO

Angelia Jolie şi Brad Pitt au împreună şase copii, trei dintre ei fiind adoptaţi. „Pot să le spun copiilor mei că nu mai au niciun motiv să se teamă că mă vor pierde din cauza cancerului la sân”, a adăugat ea.

SURSA:  Libertatea.ro

Recomandările redacției