O serie de probleme din sistemul social, de la nivel de județ au fost dezbătute la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad, cu conducerea Consiliului Județean. Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca a discutat punctual cu angajații direcției, despre: procedurile de lucru, luarea deciziilor în aparatul de specialitate, atât în domeniul serviciilor din sistemul rezidențial persoane adulte cu dizabilități, sistemul rezidențial copii, cât și timpul de reacție la cazurile semnalate prin serviciile de intervenție în regim de urgență.

De asemenea, dezbaterile au vizat „Telefonul Copilului“, dar și chestiuni de ordin economic, precum optimizarea cheltuielilor, respectarea standardelor de calitate în oferirea de servicii sociale, furnizarea unui flux informațional continuu cu primăriile din județ și serviciile locale de asistență socială privind actualizarea și respectarea aplicării legislației în domeniul asistenței sociale.

,,Sunt partenerul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. Fiecare copil sau adult ajutat este un câștig pentru comunitate, de aceea trebuie să gândim ca un întreg. Muncim de trei ani pentru reformarea cu adevărat a sistemului de protecție socială din județ. De asemenea, am lucrat și la o nouă organigramă și la restructurarea serviciilor sociale din județ, pentru o eficientizare nu numai financiară, ci și calitativă a activității centrelor”, a susținut Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad. 

Structurile vor fi reorganizate

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Arad este instituţie publică de interes judeţean cu personalitate juridică, înfiinţată în subordinea Consiliului Judeţean şi realizează la nivel judeţean măsurile de asistenţă socială în domeniul protecţiei copilului, familiei, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap precum şi a oricăror persoane aflate în nevoie. De la 1 februarie 2019, activitatea DGASPC Arad a intrat sub coordonarea directă a președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, anterior aflându-se sub coordonarea unuia dintre vicepreședinții Consiliului Județean Arad.

„Prezența domnului președinte în rândul nostru a fost bine primită de coordonatorii serviciilor de specialitate din subordinea instituției și pentru că aceștia au avut ocazia să discute deschis și direct despre problemele din resortul în care lucrează, iar la rândul său președintele Consiliului Județean Arad a putut să îi cunoască, să afle despre activitatea pe care o desfășoară și să își facă o imagine de ansamblu asupra a ceea ce înseamnă munca în asistența socială, un domeniu de activitate deloc ușor, cu provocări și greutăți. Așteptăm ca astfel de întâlniri să aibă loc periodic pentru că încurajăm un astfel de dialog direct cu factorii de decizie de la nivelul județului Arad”, a afirmat Erika Stark, directorul general al DGASPC Arad.

DGASPC Arad are în prezent 674 de angajați, iar începând cu luna octombrie o serie de structuri vor fi reorganizate, astfel încât, serviciile puse la dispoziție să răspundă și mai bine la necesitățile persoanelor beneficiare.

 

 

 

 

 

Recomandările redacției