Procentul de promovare la Bac a crescut după contestaţii

0
423

contest

În județul Arad au fost depuse 860 de contestații, dintre care cele mai multe la Limba și literatura română – 390, Matematică -146,  Geografie -82, Biologie -71.

A fost modificată  nota finală pentru un număr de  248 de candidați, astfel: 166 de note au fost mărite, iar 82 au fost scăzute. În cazul a 612 candidați notele au rămas la fel.

Procentul de promovabilitate pe județ, după contestații, este de 60,73%. Înainte de contestaţii procentul de promovare era puţin sub 60%.

De asemenea, în baza deciziei Comisia Naționale de Bacalaureat, județul Arad a fost desemnat Centru Regional de contestații pentru examenul de bacalureat. „Județele arondate centrului regional de contestații din Arad au fost Timiș și Bihor. Președintele comisiei județene de bacalaureat a numit comisia regională de contestații și a stabilit Centrul regional la Colegiul Tehnic de Construcții și Protecția Mediului Arad“, ne-a declarat profesoara Mariana Tocaciu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad.

Au fost reevaluate 2.678 lucrări scrise, din care 847 din județul Timiș, respectiv 1.831 din județul Bihor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.