La procesiunea recentă în Parohia din Joia Mare au participat numeroși clerici și credincioși, care au purtat lumânări aprinse și icoane în mâini, cântând imnuri bisericești, specifice pelerinajului. Copia Icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstire Vatopedi din Sfântul Munte Athos a fost purtată în procesiune,
înaintea mulțimii de credincioși, care au luminat cu lumânări aprinse drumul procesiunii desfășurate în jurul localității Joia Mare. Pe parcursul procesiunii s-au făcut trei opriri, clericii rostind ectenii speciale pentru pacea, sănătatea, ajutorul și mântuirea credincioșilor.
La finalul programului religios de sâmbătă seara (14
octombrie, 2017) și după săvârșirea Paraclisului Maicii Domnului, Părintele Arhimandrit Teofan Mada a transmis un cuvânt de binecuvântare și mângâiere celor prezenți din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, rostind un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre importanța cinstirii icoanelor și despre semnificațiile duhovnicești ale Anului omagial.
Părintele Teofan a spus că „în această atmosferă de privighere, luminată de făcliile și lumânările pe care le purtați în mâini, dar mai ales luminată de lumina
credinței curate pe care o
purtați în suflete, ne-am adunat să-i aducem doxologie lui Dumnezeu pentru darul luminii icoanei ortodoxe, credința cea dreaptă, mântuitoare și apostolică, pe care am moștenit-o de la părinții noștri”.
La finalul programului de sâmbătă, Părintele Pavel Dan-Traian, parohul Bisericii din Joia Mare, a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, pentru purtarea de grijă pastorală și spirituală manifestată față de întreaga parohie, tuturor preoților slujitori și credincioșilor, precum și primariilor din localitățile limitrofe, prezenți la eveniment.
(G.A.)

Recomandările redacției