tripaLa Curtea de Apel Timişoara se judecă, astăzi, primul termen în procesul în care este inculpat judecătorul Aurel Ştefan Tripa, de la Judecătoria Ineu. Magistratul de la Judecătoria Ineu este acuzat de fapte de corupţie, vorbind aici de art. 257 C.p. – traficul de influenţă.
Reamintim că Aurel Ştefan Tripa a cerut, la începutul lunii decembrie a anu­lui trecut bani de la o persoană pentru a interveni pe lângă un judecător de la Tribunalul Arad în vederea admiterii unui recurs care ar fi dus la câştigarea unui proces. „În ziua de 3 decembrie 2013, învinuitul Tripa Aurel Ştefan, în calitate de judecător la Judecătoria Ineu, a pretins unei persoane suma de 600 de euro, din care a primit un avans de 500 de lei și 200 de euro, lăsând să se înțeleagă că ar putea interveni asupra unui ju­decător de la Tribunalul Arad, astfel încât să fie admis un recurs care ar fi dat câștig de cauză cumpărătorului de influență, într-un proces pri­vind o suprafaţă de teren cu pri­vire la care acesta din urmă era direct interesat. La data de 5 decem­brie 2013, învinuitul Tripa Aurel Ştefan a primit diferența de 300 de euro și un telefon mobil performant de la aceeași persoană, în scopul mai sus menționat, procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante”, se arăta într-un comunicat al DNA Ti­mişoara.
La şedinţa precedentă, care a avut loc în Ajunul Crăciunului, judecătorii au menţinut starea de arest preventiv a inculpatului Tripa, deşi acesta a cerut revocarea şi înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi ţara.
(D.D.)

Recomandările redacției