Pe 20 mai, în România, a fost procesul lui Dragnea. Pentru ca prostimea să nu știe nimic despre asta, a trebuit creat un eveniment care să eclipseze total tărășenia, iar unul mai bun decât aducerea lui Radu Mazăre în România nu exista. Uluitor, toate mijloacele de informare în masă s-au axat pe Mazăre, au făcut din venirea lui în țară un eveniment epocal, au descris, pas cu pas, vorba știți voi cui, toată călătoria, au informat cu exactitate unde se află avionul, ce probleme meteo ar putea să împiedice aterizarea la București, ce a mâncat comandantul aeronavei și ce culoare au chiloții stewardesei care i-a făcut masaj lui Mazăre . Nici măcar vizita papei de la Roma sau a președintelui SUA nu s-ar fi putut bucura de asemenea lux de amănunte, de așa concentrare teribilă de forțe mediatice, cu reporteri detașați la Paris sau implantați în avionul care îl ducea acasă pe saltimbancul care ani în șir și-a permis să ignore poruncile partidului care l-a propulsat în funcția de primar al Cons­tanței. După ce s-a văzut cu sacii în căruță, fiind ales primar, l-a durut în cot de PSD, a demonstrat că imensa popularitate pe care și-a făcut-o singur îi garantează succesul la alegeri, indiferent că ar candida pe lista Partidei Romilor, uniunii macedonenilor sau turcilor, sau independent. Pe scurt, a demonstrat că nu mai are nevoie de susținerea partidului, ci partidul are nevoie de el, așa că și-a permis să flituiască partidul de câte ori a vrut el, nu l-a durut nici măcar în cot de poruncile centrului, și-a văzut doar de interesul lui. Partidul a tăcut și a înghițit toate afronturile lui Radu Mazăre, pentru că nu avea încotro, știa că dacă PSD pierde Primăria Constanța este dezastru! În paralel, însă, cu răbdare, i-au copt-o, l-au făcut penal, l-au condamnat la ocnă, cu acordul și cârdășia fostului PD, PD-L, actualmente PNL.
În paranteză, Mazăre a ajuns la apogeul aspirațiilor lui, chiar și-a dorit să fie extrădat, să pozeze în campionul României, pentru că acolo se simte el bine, iar dacă ajunge la pușcărie îi va crește cota, va deveni un deținut politic, cel mai mare titlu la care visează.
Dar, să-l lăsăm pe Radu Mazăre, să revenim la motivul aducerii lui în țară, ca extrădat, exact în ziua procesului lui Dragnea . A fost doar o perdea de fum, menită să ocupe spațiul public, să arunce la coșul de gunoi adevărata știre, adică încheierea procesului lui Dragnea. Pe nimeni nu mai interesează ce a a decis Înalta Curte de Casație și Justiție, în privința lui Dragnea, important este ce face și ce spune Mazăre! Printre altele, acest for al justiției române a decis că va da pronunțarea pe data de 27 mai, adică exact atunci când se va ști dacă referendumul lui Iohannis are șanse să fie validat! Evident că va fi validat, din moment ce BEC, adică Biroul Electoral Central, controlat de către PSD, a decis că nu mai contează în ce urnă bagi votul, el este valabil și așa rămâne. Adică, dacă bagi în urna destinată alegerilor europarlamentare și votul referitor la referendum, este valabil, se mută dincolo! Mai clar, orice șef de secție de votare va putea să pretindă că a găsit la budă 50 de buletine de vot pentru referendum, iar acestea vor fi valabile !
Nu vreau să fiu rău, dar, sincer, am impresia că valul retragerilor șefilor secțiilor de votare a fost provocat de niște porunci politice obscure pe care ei, oameni care au respect pentru lege, nu au vrut să le urmeze. Iar acestea, sunt sigur, sunt legate de participarea la referendum. Nu pot decât să-i aplaud pe acei oameni care s-au retras, înseamnă că mai avem oameni cu adevărat slujitori ai legii, oameni care refuză să fie unelte. Să fie foarte clar: unii dintre ei au refuzat să asculte poruncile puterii centrale, iar alții au refuzat poruncile puterii locale. Pentru că știu exact: jumătate dintre ei au refuzat porunca de a valida referendumul lui Iohannis, iar cealaltă jumătate a refuzat să facă matrapazlâcuri pentru a-l invalida. Jos pălăria față de acești adevărați oameni ai legii!

Recomandările redacției