Curtea de Apel Timișoara a res­pins cererea DNA de strămutare a procesului lui Nicolae Ioțcu de la Tribunalul Arad la o instanță din alt județ. Este o întreagă istorie despre cum procesul a ajuns să se judece la Arad, când el fusese înregistrat la Tribunalul Timiș. Curtea de Apel Timișoara a admis contestațiile depuse de Nicolae Ioțcu și ceilalți doi inculpați din dosar împotriva soluției din 15 decembrie 2017 a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Timiș. Cei trei inculpați au depus cereri și excepții privind nelegalitatea actului de sesizare a instanței și a administrării probelor de către DNA. Astfel, hotărârea din luna mai a.c. a Curții de Apel a declinat competența de soluționare a cauzei în favoarea Tribunalului Arad. Ulterior, DNA a cerut strămutarea procesului la o instanță în alt județ, acțiune respinsă de Curtea de Apel Timișoara la sfârșitul lunii august a.c.. „În temeiul art. 74 alin. 1 C. pr. pen. rap. la art. 72 alin. 7 C. pr. Pen., respin­ge cererea de strămutare a judecării dosarului penal nr. 8023/30/2017/a1 (3252/2018) al Tribunalului Arad şi a dosarului nr. 8023/30/2017 (3251/ 2018) al Tribunalului Arad, privind pe inculpaţii Ioţcu Petru Nicolae, Faur Ioan Teodor şi Adrian Ionescu Marius, formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Jus­tiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Ti­- mişoara. În temeiul art. 275 alin. 3 C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat ră­mân în sarcina acestuia. Fără cale de atac”, se arată în hotă­râ­rea Curții de Apel Timișoara.
Amin­tim că fostul președinte al Consi­liului Județean Arad, Nicolae Ioțcu, a fost trimis în judecată pentru a doua oară, pentru trafic de influență, după ce a pretins și primit 35.000 de lei pentru rea­lizarea unei campanii de imagine.
Pro­curorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus tri­miterea în judecată în stare de libertate a inculpaților Ioțcu Petru Nicolae, aflat în executarea unei pedepse privative de libertate, la data faptei președinte al Consiliului Județean Arad, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea a două infracțiuni de trafic de influență, din care una în formă continuată, Faur Ioan Teodor, la data faptei repre­zentant al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de cumpă­rare de influență în formă conti­nuată; Adrian Ionescu Marius, la data faptei reprezentant al unei societăți comerciale, în sarcina că­ruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Recomandările redacției