Procurorii anchetează situația de la Pecica. Dosar penal în cazul focarului de infecție de la centrul de îngrijire

0
1906

Procurorii anchetează cazul de la Pecica, efectuând cercetări pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor. În acest caz, există suspiciunea că s-a acționat de așa manieră încât datorită neglijenței și a întârzierii luăriiunor măsuri, a fost zădărnicită combaterea răspândirii covid-19 și situația a scăpat de sub control. Amintim că centrul de persoane cu dizabilități de la Pecica a devenit un focar de infecție cu covid-19, unde în urma testării în masă au fost descoperite inițial 14 persoane infectate, după care, încă 3 persoane au fost confirmate cu coronavirus, atât dintre angajați ai centrului, cât și dintre beneficiari. Însă, după ce au fost testate aproximativ 60 de persoane din centru, încă se așteaptă rezultatele unora dintre acestea.

Astfel, în data de 24 aprilie, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au întocmit un dosar de urmărire penală, urmare a faptului că la aceeaşi dată organele de cercetare penală din cadrul IPJ Arad –Poliţia Orașului Pecica s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Pecica, aparţinând D.G.A.S.P.C. Arad, unde îşi desfăşoară activitatea 14 angajaţi şi sunt internate 48 persoane cu dizabilităţi, la data de 22.04.2020 s-a procedat la efectuarea testării pentru virusul SARS-COV 2, iar la data de 24.04.2020, după prelucrarea testelor, s-a constatat faptul că un număr de 14 persoane (5 angajaţi si 9 persoane internate) sunt pozitive, respectiv infectate cu acest virus.

În cauză a fost dispusă de către organele de cercetare penală începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.  Urmărirea penală continuă sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.
„Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-o informare a Parchetului de pe lână Tribunalul Arad. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.