Procurorii au dezvăluit „nucleul dur” al celei mai mari grupări de contrabandă din vestul țării

0
26173

Conform procurorilor, cei care au constituit nucleul celei mai mari grupări de contrabandă din vestul țării sunt Cosmin Mladin (s-a confirmat), „aghiotantul” său Daniel Copil, amândoi reușind să dispară cu doar câteva ore înainte de descindere, Marius Costea, zis „Mambo”, Rareș Grigore și Alin Iovănuț, potrivit pressalert.ro.

Marius Costea, zis „Mambo” a fost asociat cu fostul ministru de Interne Traian Igaș în firma Costello Marcos SRL, care avea ca obiect de activitate principal producția de mobilă. Rareș Grigore este un fost angajat al lui Dorel Găvruță, de asemenea inculpat în acest dosar. Dorel Găvruță este tot din Pecica, fiind cunoscut ca un prieten al lui Traian Igaș. De asemenea, Alin Iovănuț, este fiul patronului firmei Metalcom din Arad, și a fugit în Marea Britanie, înainte de a fi condamnat definitiv la cinci ani de închisoare în dosarul împușcării unui interlop din Arad. Ulterior, a fost dat în urmărire internațională și găsit în Marea Britanie, acum fiind în penitenciarul Oradea, încarcerat.

Rețeaua se aproviziona cu țigări din Ucraina, Republica Moldova și Serbia, care erau introduse ilegal în România, iar, de aici, erau încărcate în camioane care plecat spre țări din Uniunea Europeană, una dintre destinațiile preferate fiind Marea Britanie. Printre mărcile de țigări traficate de grupare erau Lifa, Marvel, Lifa, Compliment, Marble sau Marlboro, se mai precizează pe pressalert.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.