mandatePlanul unui bărbat de a şantaja o cunoştinţă mai veche, s-a încheiat cu audieri în biroul procurorului dar şi cu un mandat de arestare preventivă. Vorbim despre un caz, care a intrat de curând în atenţia oamenilor legii şi care a fost finalizat cu succes la Lipova.
Dar să vedem despre ce vorba. La sfârşitul lunii ianuarie, mai exact pe data de 26, cei doi bărbaţi implicaţi în acest caz s-au întâlnit pe o stradă din Lipova. Între cei doi a pornit o discuţie aprinsă deoarece, aceştia aveau neînţelegeri mai vechi şi unul îi datora celuilalt o sumă de bani.  Pentru a-şi recupera datoria, bărbatul cercetat de procurori prin violenţă, i-a smuls individului cu care s-a întâlnit un portmoneu în care se afla permisul său auto, actele unei maşini, mai multe carduri bancare, acte de identitate dar şi 40 de euro.  Mai apoi a dispărut şi s-a făcut nevăzut. Câteva ore mai târziu a venit şi telefonul care a elucidat misterul acestei tâlhării. Omul nu avea nevoie de actele de identitate ci dorea să-şi recupereze 200 de euro pentru că în schimbul acestei sume a fost dispus să returneze portmoneul.
Păgubitul însă a acceptat acest schimb dar a mers la Poliţie pentru a reclama cele întâmplate. De aici, dosarul a ajuns la masa procurorilor care au pus la cale un flagrant. „În atenţia noastră a intrat un caz de tâlhărie urmată de un şantaj care s-a încheiat cu un flagrant.  În data de 26 ianuarie 2012, Ailioanei Octavian Laur a deposedat prin violenţă şi cu ajutorul unui spray lacrimogen un bărbat de portmoneul său împreună cu acte şi carduri bancare. Apoi a pretins şi primit 200 de euro pentru a le restitui. A fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă iar magistraţii au admis cererea noastră şi au emis un mandat de arestare pentru următoarele 29 de zile”, a precizat prim procuror Victor Giura, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lipova.
Suspectul nu este la prima abatere de acest gen. El a mai avut de a face cu justiţia şi în anii trecuţi. Mai exact, bărbatul a mai fost cercetat la Arad în trei dosare, în două dintre ele a fost anchetat în calitate de suspect în cazuri de furt iar un altul a fost pentru loviri şi alte violenţe. Deasemenea, pentru vătămarea corporală gravă a unei persoane, el a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare.
De data aceasta, dacă va fi găsit vinovat el riscă să rămână ani grei după gratii, pentru tâlhărie şi şantaj.

Recomandările redacției