liniiUn bărbat din Lipova nu a stat pe gânduri atunci când a observat că o linie de tramvai stă nefolosită şi este dezafectată de ani de zile. S-a gândit că ar putea să o valorifice şi să trăiască binişor cu banii obţinuţi din vânzarea fierului la centrele de colectare. Zis şi făcut. Cel mai probabil, ajutat de un prieten, acesta a tăiat 40 de metri de cale ferată de tramvai, a încărcat-o într-o căruţă şi s-a făcut dispărut. Toate aceste fapte s-au întâmplat însă în urmă cu exact un an de zile. Furtul a fost observat iar oamenii legii au deschis o anchetă.
În urmă cu trei zile însă s-a gândit că ar putea da o nouă lovitură, aşa că a acţionat din nou. „Facem din nou cercetări deoarece în noaptea de 14 spre 15 ianuarie, anul acesta, bărbatul prin escaladarea unui stâlp, a dezmembrat un transformator electric utilizat de către reţelele de telefonie mobilă. Acesta a vrut de fapt să pună mâna pe şase bobine din cupru care în momentul în care sunt vândute valorează 13 mii de lei”, a declarat Victor Giura, procuror din cadrul Parchetului Lipova, cel care se ocupă de acest caz.
Suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă ani de închisoare pentru furt.

Recomandările redacției