Procurorul Augustin Lazăr a atacat în instanţă procedura de revocare declanşată de ministrul Justiţiei

0
765

Procurorul general, Augustin Lazăr a depus la Curtea de Apel Alba, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcţie declanşată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. De asemenea, procurorul general a depus împotriva raportului, o plângere prealabilă şi la Ministerul Justiţiei.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a depus, vineri, o cerere de suspendare a procedurii de revocare din funcţie, declanşată de către ministrul Justiţiei. Ceererea de suspendare a fost depusă la Curtea de Apel Alba,potrivit unor surse judiciare.

Potrivit aceloraşi surse, în paralel, Lazăr a depus şi la Ministerul Justiţiei o plângere prealabilă împotriva actului administrativ reprezentat de raportul de evaluare pe care Toader l-a prezentat săptămâna trecută.

De altfel, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a subliniat joi că motivele de eventuală nelegalitate a procedurii de revocare a lui Augustin Lazăr pot fi găsite în decizia CCR numărul 358.

„În decizia Curţii Constituţionale, decizia 358, sunt enumerate motivele de eventuală nelegalitate. Sunt limitativ enumerate, nu exemplificativ, trageţi concluzia. Nu pot răspunde eu. Sunt mulţi experţi în ţara asta”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, întrebat cu privire la intenţia lui Lazăr de a acţiona conform procedurilor legale în cazul revocării sale.

Procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr a fost declanşată de către ministrul Tudorel Toader în 24 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.