inovareCompetiţie pentru realizarea de produse eco – inovative, în regiunea de vest. Luna viitoare, Aradul găzduieşte un târg al produselor şi serviciilor de acest gen, la Expo Arad. Aplicaţiile în cadrul Competiţiei Regionale de Eco-Inovare din Regiunea Vest mai pot fi depuse numai până pe data de 24 octombrie inclusiv.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest împreună cu Asociația Tehimpuls – Centrul Regional de Inovare și Transfer Tehnologic organizează anual Târgul Regional de Inovare și o competiție dedicată inovării în Regiunea Vest. Anul acesta, atât târgul cât și competiția se află la ediția a ÎI-a.

Această cea de-a doua ediție este dedicată eco-inovării – produsele, serviciile sau tehnologiile eco-inovative fiind cele care își găsesc aplicare concretă în susținerea dezvoltării sustenabile prin reducerea impactului asupra mediului sau prin folosirea eficientă a resurselor.

Competiția, ce se adresează organizațiilor și persoanelor fizice din Regiunea Vest care realizează produse eco-inovative sau furnizează servicii eco-inovative, este organizată, la fel că în anul precedent, în cadrul Târgului Regional de Inovare – târg ce va avea loc în Arad, la Expo Arad, în data de 12 noiembrie 2014. Depunerea aplicațiilor în cadrul Competiției Regionale de Eco-Inovare din Regiunea Vest se poate face până în data de 24 octombrie 2014.

Paşi pentru participare

Participarea în cadrul competiției se poate face prin parcurgerea următoarelor etape: completarea formularului de înregistrare la competiție (formularul se găsește pe pagină tehimpuls.ro, contactarea aplicantului de către Tehimpuls în vederea confirmării înscrierii, participarea aplicantului la un interviu cu experți regionali, elaborarea pachetului de prezentare (pachet ce va conține materiale promoționale, un prototip al produsului/serviciului/tehnologiei furnizate, demo, scurt film, etc. în vederea expunerii în cadrul unui stand expozițional la Târgul Regional de Inovare 2014), semnarea acordului de participare la târg în vederea garantării prezenței organizației în cadrul târgului cu produsul, serviciul sau tehnologia înscrise.

Anunțarea câștigătorilor Competiției Regionale de Eco-Inovare va avea loc în cadrul Târgului Regional de Inovare 2014, ediția a II-a, la Expo Arad, în data de 12 noiembrie 2014.

Cele 10 organizații selecționate pentru a participă în cadrul competiției vor beneficia de stând gratuit în cadrul Târgului Regional de Inovare 2014 și de sesiuni de training în domeniul comercializării inovării. De asemenea, organizațiile câștigatoare ale primelor două locuri din cadrul competiției vor beneficia de scheme de consultanță personalizate și granturi a câte 10.000 euro pentru achiziționarea de echipamente necesare dezvoltării de start-up-uri eco-inovative.

Recomandările redacției