Producţia industrială a scăzut cu 0,3% în Uniunea Europeană şi în zona euro, în noiembrie comparativ cu luna precedentă, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Potrivit Eurostat, producţia industrială a crescut în şapte state membre şi a scăzut în 14 ţări membre. Cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Slovenia (minus 4%), Portugalia (minus 3,4%) şi Spania (minus 2,5%), iar cele mai mari creşteri în Estonia (4,7%), Letonia şi Olanda (ambele cu 1%). În România, producţia industrială a scăzut în noiembrie cu 0,8%, după un declin de 0,3% în octombrie.

În ritm anual, noiembrie 2012 comparativ cu noiembrie 2011, producţia industrială a scăzut cu 3,7% în zona euro şi cu 3,3% în Uniunea Europeană. Potrivit datelor disponibile, producţia industrială a crescut în cinci ţări membre şi a scăzut în 16 state membre.

Cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Italia (minus 7,6%), Spania (minus 7,2%) şi Irlanda (minus 6,6%) iar cele mai mari creşteri în Lituania (8,9%), Estonia (6,5%) şi Malta (6,1%). În România, producţia industrială a scăzut în noiembrie cu 1,5%, după un spor de 0,4 % în octombrie.

 

Sursa: Agerpres International

Recomandările redacției